” 10 manieren om je kinderen te amuseren op de luchthaven “

 

Vertragingen bij de luchthavens komen maar al te vaak voor en kunnen zelfs uitmonden in regelrechte nachtmerries wanneer je reist met kinderen die smeken om amusement en om iets te doen. Of het nu een uur of uren vertraging is, je moet klaar zijn met ideeën voor luchthavenspellen voor kinderen,  zo wordt je dus niet snel overrompeld. Gelukkig hebben we 10 manieren gevonden om je kinderen te amuseren wanneer jullie op het vliegveld zijn gestrand.

 

1. Speel in de speeltuin van de luchthaven.
Als je geluk hebt, kun je op een kindvriendelijke luchthaven zijn, compleet met een speeltuin voor de kinderen. Goede voorbeelden van een kindvriendelijke luchthaven is bijvoorbeeld ons eigen Schiphol, de thuishaven van KLM. Het grondpersoneel is meer dan vriendelijk en behulpzaam. Er zijn diverse foto-moment-plekjes, speelplekken en de Holland Boulevard. Kids Forest bestaat helaas niet meer, hier waande je je midden in de natuur tussen de herten, vogels en andere dieren.

Holland Boulevard, Schiphol Lounge 2

 

2. Speel “auto” -games.
Bij het doden van de tijd in de auto mag u “I Spion” spelen en tegelijkertijd één letter naar het alfabet zoeken. Deze zelfde ideeën lenen zich net zo goed voor luchthavenspellen voor kinderen: loop rond en probeer elke letter van het alfabet in je terminal te vinden, en “spion” items als een rode koffer, een Dora-pop, een slapend baby- en een frisdrankflesje. Of kijk of een van de volgende andere spellen interessant zijn voor je gezin.

 

3. Ga op een speurtocht.
Maak een lijst met items die op de luchthaven moeten worden gevonden, van een plastic vork tot regenboogkleurige hagelslag bij een ijs-stand tot een blauwe teddybeer in een cadeauwinkel naar een uitzicht op de verkeerstoren. Deze luchthavengame voor kinderen kan samen worden gespeeld of juist niet: iedereen kan samen gaan, of je kunt de kinderen opsplitsen met de volwassenen en er een leuke competitie van maken.

 

4. Geniet van Science Center NEMO op Holland Boulevard.
Het bekende NEMO Science Center in hartje Amsterdam biedt sinds kort ook een voorproefje voor gezinnen op de Holland Boulevard op Schiphol. Kinderen kunnen nu voordat ze gaan vliegen vanalles ontdekken over wetenschap en technologie. Dit is leuk voor kinderen van alle leeftijden. NEMO Science Center wordt ook wel een ‘doe-het-zelf museum’ genoemd en de dependance op Schiphol laat je echt kennismaken met NEMO. Je kunt hier jezelf mixen met iemand anders en een vliegtuig laten opstijgen. Hoe gaaf is dat?!

NEMO op Schiphol

 

5. Geniet van een progressief diner.
In plaats van een restaurant te selecteren, spring dan rond en proef verschillende restaurants op de luchthaven voor een progressieve maaltijd. Voorgerechten bij elkaar, een diner bij een ander en een dessert bij nog een ander zullen niet alleen de tijd doden, maar kunnen ook voorkomen dat kinderen tijdens de maaltijd te akelig worden

 

6. Download en speel nieuwe games op je telefoon.
Wanneer het op wachten aankomt, bieden schermen altijd een betrouwbare manier om kinderen op het vliegveld te vermaken. Er bestaan ​​veel games voor iPhone, Android en andere smartphones of tablets, waaronder veel gratis games die binnen enkele seconden kunnen worden gedownload. Als de kinderen genoeg hebben van Candy Crush en Bubble Witch Saga, download dan een nieuw spel om hun tijd te besteden. Sommige populaire apps zijn o.a Woordmeester, Super Mario Run, Subway Surfers & Clash Royal.

 

7. Gebruik je energie.
Ren de kinderen uit, haveloos – en geef jezelf een workout – met een wandeling rond het vliegveld. Ga van terminal naar terminal, op en neer trappen en roltrappen en door verschillende poorten en je verzamelt de kilometers in je wandelschoenen. Splits het op en maak het een wandelende race om te zien wie van jullie het snelste terugkomt. (Lopers worden gediskwalificeerd natuurlijk ! ;-))

 

8. Kijk hoe meer gelukkige reizigers opstijgen.
Misschien zit je voorlopig vast, maar kun je zien hoe anderen hun toevlucht nemen via het observatiedek op  luchthavens. De luchthaven van  Schiphol heeft ook een observatie dek. Neem een kijkje zou ik zeggen.

 

9 Bekijk of je mee kan doen met een Schiphol Behind The Scenes Tour.
Op drukke dagen is de Schiphol Behind The Scenes Tour wel regelmatig volgeboekt, dus als je dit zou willen doen voordat je vliegt is het wel handig om daarvoor wel te reserveren. Wanneer je hiervoor kiest bij vertraging is de vraag altijd mogelijk of er nog plek is in de tour. Vergeet niet om bij de balie van de Planes@Plaza winkel een gratis rugtas op te halen. In deze relaxte rugtas vind je alle informatie met een uitgebreide kaart voor een gaaf dagje Schiphol. Je kunt de volgende activiteiten verwachten:

  • Vliegtuigspotten
  • Planes@Plaza
  • Fokker 100 Experience
  • Schiphol Behind The Scenes
  • Speurtocht Schiphol Plaza
  • Panoramaterras

    Fokker 100 Experience

 

10. Neem leuke spelletjes mee.
Zo heb je tegenwoordig een behoorlijke keuze aan leuke spellen in reisvariant. Namelijk Monopoly, Vier op een rij of Wie is het en nog veel meer. Maar ook een pakje kaarten in de tas kan altijd handig zijn. Of wat dacht je van wat dobbel stenen, en een pakje Yatzee puntenlijst. Een beker is vast en zeker wel ergens te krijgen toch.

2 gedachtes over “” 10 manieren om je kinderen te amuseren op de luchthaven “

Welkom bij Holidays For Kids, laat gerust een berichtje achter. Groetjes