Een bezoek aan Barcelona met kinderen!

Barcelona

Wat is er mooier dan met het hele gezin op vakantie te gaan? De dagelijkse stress blijft thuis en mama en papa hebben veel tijd voor het hele gezin. Dus waarom geen heerlijke City Trip? 

 

Barcelona biedt genoeg voor gezinnen met kinderen

Veel hotels bieden familiekamers en zijn er tal van appartementen te huur. De prijzen voor een accommodatie, eten en openbaar vervoer in Barcelona zijn vrij laag voor Centraal-Europese normen. In restaurants hebben mensen een typisch vriendelijke mediterrane instelling en begrijpen ze wanneer een kind soms een beetje lastig of vervelend is.

 

Accommodatie met kinderen

Omdat Barcelona onder meer een handelsbeurscentrum is, maakt het met de schoolvakanties in het hoogseizoen vaak niet uit met de prijs. Het is inderdaad erg warm in augustus en de hele stad is een beetje stiller, maar de hotelprijzen zijn lager dan in andere maanden. Veel hotels bieden speciale familiekamers voor drie of vier personen. Via Holiday For Kids kunt u deze kamers reserveren. Kies hiervoor City Trips naar Spanje. U ontvangt een selectie van hotels in Spanje waaronder Barcelona, speciaal voor een leuke City Trip naar 1 van Spanje mooie steden. Of u kunt direct onze hotelpagina bezoeken met aanbevolen gezinsvriendelijke hotels. Vaak kunnen zelfs kleine kinderen tot 2-3 jaar gratis in het bed van hun ouders slapen, of er zal zelfs een gratis babybedje ter beschikking worden gesteld. De voorwaarden staan ​​vermeld in de hotelbeschrijving. Als uw kind wat ouder is, kan er vaak een extra bed in de kamer worden geplaatst. Een alternatief voor een of meer hotelkamers zijn appartementen. De appartementen hebben meerdere slaapkamers en meestal zijn ze self-catering, zodat u veilig een paar euro’s kunt besparen. In kleinere appartementen zijn de prijzen per persoon ongeveer gelijk aan het bereik van een middenklasse hotel. Voor gezinnen of groepen van ongeveer vier personen zullen er gunstiger tarieven zijn in vergelijking met een hotel.

In Barcelona is het openbaar vervoer goed ontwikkeld en bijna alle attracties liggen op loopafstand van een metro- of tramstation, dus een auto is niet per se nodig. Zelfs nu is bijna al het openbaar vervoer barrièrevrij, dat wil zeggen dat u zelfs met een kinderwagen alle transportmiddelen kan gebruiken. Als u per vliegtuig reist maar toch een auto nodig hebt om een ​​dagtocht naar het platteland te maken, zijn er huurauto’s beschikbaar vanaf slechts € 40 per dag bij ophaalstations in de stad.

Aankomst met kinderen en reizen in Barcelona

[wp-svg-icons custom_icon=”automobile” wrap=”i”]
Barcelona ligt op ongeveer 1500 kilometer van Nederland. Ben je een bikkel en durf je dit met de auto aan? Dan moet je erg hebben in een aantal zaken. Zo kom je in Frankrijk en Spanje een aantal tolwegen tegen. Eenmaal bij Barcelona aangekomen is de weg naar het centrum niet al te duidelijk aangegeven. Het gebruik van een navigatiesysteem is aan te raden.
In Europese landen gelden verschillende regels wat verplicht mee moet in de auto. Lees hier wat je in Spanje mee moet nemen in de auto.

Onze tip: neem de kustweg van Figueres. Dit bespaart tol, uw kinderen kunnen de boten op het water zien en u kunt altijd stoppen op een strand om even heerlijk uit te rusten.

[wp-svg-icons custom_icon=”train” wrap=”i”]
Met de trein naar Barcelona is ook een optie. Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks de trein te pakken naar Spanje. Hiervoor moet je een tussenstop maken in Parijs. De prijs waar je aan moet denken is al gauw rond de 200 euro. Treintickets zijn te bestellen bij Voyages-SNCF. Je reist het eerste stuk met de Thalys. In iets meer dan 3 uur ben je van Amsterdam naar Parijs gereisd. Daarna met de nachttrein Elipsos of met de TGV en AVE. Elipsos vertrekt vanaf het station Austerlitz, waar je met de metro vanaf Gare du Nord naartoe kunt reizen. Kies je voor de dagverbinding Thalys – TGV – AVE, dan moet je naar station Gare du Lyon reizen in Parijs, waar de TGV vertrekt. De AVE kun je dan in het Spaanse Figueres nemen.

[wp-svg-icons custom_icon=”plane” wrap=”i”]
Een vlucht met een lijnvluchtmaatschappij of een low-cost maatschappij is niet alleen een hoogtepunt van de vakantie voor uw kinderen; het kan net zo goed goedkoper zijn dan met de auto. Baby’s van 1-2 jaar vliegen tegen een veel lagere prijs als ze tijdens de vlucht op schoot van hun ouders zitten. Kinderen tot 11 jaar krijgen nog steeds een gereduceerd tarief, hoewel kinderen vanaf 12 jaar de volle prijs bij de meeste luchtvaartmaatschappijen moeten betalen.

Verhuur van kinderwagens en accessoires

In Barcelona kun je kinderwagens, bedden, kinderkleding en al het andere dat kinderen nodig hebben huren. Dit is ideaal als u met het vliegtuig reist en het vervoer in een vliegtuig te lastig is. De geboekte apparatuur kan worden afgeleverd bij uw hotel en opnieuw worden opgehaald. Deze diensten worden bijvoorbeeld aangeboden door de bedrijven Baby Traveling, Easy Travel Kids of BackPackBaby. Kortingen voor kinderen en gezinnen Kinderen jonger dan 3 jaar krijgen gratis toegang tot de meeste musea en bezienswaardigheden. Er is minder toegang voor kinderen tot 12-16 jaar oud, maar dit is niet uniform geregeld. Sommige instellingen bieden ook een korting voor studenten (vergeet uw ID niet). Daarnaast zijn er vaak speciale familietickets. Voor bussen en metro’s reizen kinderen tot 3 jaar oud gratis, maar vier jaar en oudere kinderen moeten een ticket hebben. Een gereduceerd tarief voor kinderen onder de 12 jaar oud is inbegrepen bij de Barcelona-kaart, die het gebruik van bus en metro omvat.

Kinderopvang

Je hebt een oppas nodig in Barcelona? Sommige oppasbureaus bieden professionele babysitters. Deze spreken zowel Spaans als verschillende andere talen, bijvoorbeeld. Frans of Engels. De sitters komen naar je hotel. Een van deze bureaus is BcnBabysitter.

Bezienswaardigheden Barcelona met Kinderen

Barcelona heeft ontzettend veel mooie plekken waar gezinnen met kinderen veel plezier zullen beleven. Kinderen en ouders kunnen zich vermaken in de vele bezienswaardigheden die Barcelona te bieden heeft, zoals een pretpark, kabelbanen, een dierentuin, verschillende parken om stoom af te blazen, veel musea die speciaal zijn aangepast aan de belangen van kinderen, en in het bijzonder 4,5 km zandstrand maken het een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen.

Benieuwd welke mooie bezienswaardigheden in Barcelona er zijn als je een City Trip doet met kinderen….

Bekijk hier dan de  Giudebook
” Bezienswaardigheden in Barcelona voor het hele gezin “

[otw_shortcode_button href=” https://holidaysforkids.nl/blog-bezienswaardigheden-in-barcelona-voor-het-hele-gezin/” size=”large” icon_type=”general foundicon-heart” icon_position=”left” shape=”radius” color_class=”otw-pink” target=”_blank”]Guidebook Lezen [/otw_shortcode_button]

 


Op zoek naar een mooie Aanbieding voor een Barcelona City Trip met kinderen…. bekijk dan eens deze mooie aanbieding

Barcelona 3-daagse stedentrip met kids  

Vanaf 179,00

(p.p.p.a bij 2 Volw & 2 kids t/m 12 jaar )
Met ontbijtbuffet
In het hart van Barcelona
Nederlands begeleide fietstocht
vlucht en autohuur eenvoudig bij te boeken
Aangeboden door TUI
[otw_shortcode_button href=”https://holidaysforkids.nl/barcelona-3daagsestedentrip-metkids-47419/” size=”medium” icon_type=”general foundicon-heart” icon_position=”left” shape=”radius” color_class=”otw-pink” target=”_blank”]Bekijk deze Deal[/otw_shortcode_button]


 

Andere Artikelen
ALLES WAT U MOET WETEN OVER SPANJE

Wilt U goed voorbereid op reis? In dit artikel leest u alle informatie voor een geslaagde vakantie naar Spanje. Van informatie over reisdocumenten tot aan de beste bezienswaardigheden en nog veel meer.


Op zoek naar een Familie Vakantie in Spanje? Holiday For Kids heeft voor u de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Van een heerlijke Zonvakantie, tot een Fly & Drive, van All Inclusive vakanties tot Last Minutes. Neem gerust een kijkje. Voor vragen mag u altijd contact met ons opnemen.

Welkom bij Holidays For Kids, laat gerust een berichtje achter. Groetjes