contact@holidayforkids.nl

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
contact@holidayforkids.nl

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Sardinië heeft een kustlijn van 1.800 km. Deze kustlijn heeft prachtige stranden aan de zuidkust, rotsen aan de oost- en noordoostkust en de rest van de kust heeft grote inhammen met kleine baaitjes en schelp- en kiezelstranden. Stranden zijn er dus genoeg! Het eiland Sardinië is nog erg ongerept en heeft geen grote, hoge hotels langs de kust. Langs de noordoostkust van het eiland vind je de meest luxe hotels en vakantiehuizen en aan de zuidwestkust de wat eenvoudigere hotels, pensions en appartementen. Een vakantie op Sardinië is ideaal voor toeristen die niet de hele dag tussen landgenoten willen lopen en willen genieten van historie en natuur.

Er is op Sardinië een duidelijk verschil te zien tussen de kustplaatsen en de inlandse dorpjes. De kustplaatsen zijn gericht op toerisme en al een stuk moderner, terwijl de inlandse dorpjes veel primitiever zijn. Om tijdens je vakantie op Sardinië een goed beeld van het eiland te krijgen is het zeker aan te raden om ook deze dorpjes te bezoeken. Verder kun je in de steden en dorpen veel terug zien uit de tijd dat het eiland werd overheerst door allerlei groepen en landen.

Sardinië

Populaire Bestemmingen

De hoofdstad van het eiland is Cagliari en andere belangrijk plaatsen zijn Nuoro, Olbia, Sassari en Oristano. Een vakantie op Sardinië wordt tegenwoordig steeds populairder, het is dan ook een prachtig eiland dat veel te bieden heeft.

● Algehro                                                                         ● Cagliari
● Olbia                                                                              ● Villasimius
● Nouro                                                                            ● Teulada
● Iglesias                                                                          ● Santa Teresa  Gallura

Sardinië

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie op Sardinië hoef je je eigenlijk niet te vervelen. Er is van alles te doen op het eiland. En als je even van het eiland af wil, ben je zo op het eiland Corsica. Een aantal bezienswaardigheden op Sardinië zijn:

1. Grotta di Nettuno
Dit is één van de populairste plekken van Sardinië. Prachtige grotten ten westen van de stad Alghero die je per boot of te voet kunt bezoeken. Als je te voet gaat, moet je een pad af met 654 treden langs een steile rots. Als je een excursie boekt met een boottocht, krijg je ook de prachtige natuur van de omgeving te zien. In de grot zijn veel stalactieten en stalagmieten met bijzondere vormen te zien.

2. Parco Nationale Arcipelago di La-Maddalena
Een eilandengroep met prachtige natuur. Het archipel bestaat uit tientallen eilandjes waarvan er zeven bewoond zijn (La Maddalena, Santo Stefano, Razzoli, Budelli, Spargi, Santa Maria en Caprera). Het grootste en meest toeristische eiland is La Maddalena. Bij de eilanden kun je goed snorkelen, of genieten van het uitzicht over de zee, waar je regelmatig dolfijnen kunt zien!

3. Tomba dei Giganti Coddu Vecchju
Dit is een grafkamer uit de bronstijd (1800-1600 voor Christus). In het Museum in Sassari vind je veel opgravingen die rondom de grafkamer zijn gedaan. Ook vind je hier vlakbij het Li Muri Necropolis, dit zijn cirkel vormige graven. Sommige mensen denken dat je bij deze graven magische krachten kunt ervaren.

4. Tiscali 
Tiscali is een oud dorp wat erg geïsoleerd ligt. Je kan Tiscali alleen te voet bereiken. Je kunt met een gids een wandeling maken op de berg om vervolgens in Tiscali uit te komen. De tocht duurt minimaal twee uur. Wil je het Sardinië van vroeger zien en ervaren dan is dit zeker de moeite waard om naar toe te gaan.

5. Nuraghi
De meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Sardinië zijn de prehistorische ‘nuraghi’. Dit zijn overblijfselen van kastelen, dorpen en tempels van meer dan 3500 jaar geleden. Ze zijn over het hele eiland te zien. De oorsprong van de bouwwerken is onbekend. De recentere lokale geschiedenis is te zien op de ‘murales’ van Orgosolo.

Vakantie Bestemmingen

Italie

Sardinië | Hotel Janna e Sole

Hotel Dolcestate

Rondreis | Schatten van Sardinië

autohuur italië

Anderen bekeken ook

Bij Holidays For Kids

Vakantie bestemmingen naar

Zoeken op

Vakantie Categorie

Heeft u een Vraag?

Stuur ons gerust u vraag, en wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden

info@holidaysforkids.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de Hoogte

Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!

Klimaat op Sardinie 

Op Sardinië heb je te maken met een Middellands Zee klimaat, dit houdt in dat er warme zomers zijn en vochtige winters. Dit geldt vooral voor de kust, landinwaarts heb je te maken met bergen en hierdoor liggen de temperaturen daar ook lager. Je kunt zelfs, als je wat hoger komt, in de zomer in de sneeuw lopen! In de zomer ben je aan de kust op de juiste plek voor een warme, zonvakantie. In de maanden juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot wel 35 graden! Maar ook als je het wat lagere temperaturen wilt, is een vakantie op Sardinië aan te raden. In de andere maanden zijn de temperaturen een stukje lager.

De Stranden van Sardinie 

Sardinië heeft een kustlijn met een lengte van 1850 kilometer. Er zijn talloze kleine baaitjes, uitgestrekte zandstranden, prachtige rotsformaties en mysterieuze grotten. In het noordoosten van het eiland bevindt zich de Costa Smeralda, waar de internationale jetset vakantie viert. Hier zijn de stranden georganiseerd en ontbreekt het de veeleisende strandganger aan niets. Het eilandje Caprera is een klein juweel aan de Costa Smeralda. De meeste stranden van Sardinië zijn ongeorganiseerd en prachtige stukken natuur. De Golf van Orosei heeft de mooiste ongerepte stranden. Niet ver van Cagliari lonken de enorme stranden van Villasimius. Een echt paradijsje aan de Middellandse Zee met superschone en zeer royale stranden. Spiaggia della Pelosa ligt ten noorden van Stintino en behoort tot de mooiste stranden van Sardinië. Maagdelijk witte zandrepen nodigen uit om de dag als in een droom voorbij te laten gaan.

♥ Porto Pino
♥ La Pelosa
♥ Cala Luna
♥ Tuerredda
♥ Is Arutas
♥ Cala Goloritze

Beste reistijd Sardinië 

De beste reistijd voor Sardinië zijn de maanden mei tot en met september. De zomermaanden van juni tot en met augustus zijn de beste reistijd voor een zonvakantie naar Sardinië. Let op ! In de zomermaanden kan het heet worden, met temperaturen van 28 tot 30 graden, met uitschieters naar 40 graden als de wind vanuit de Sahara komt.

Reisinformatie

Belangrijk om te weten

Reisdocumenten
Voertuigen in Italië
Rijbewijs
Betalen op Sardinië 
Vervoer
Vliegen
Auto huren Sardinië
Medische informatie
Veiligheid
Eten en drinken
De taal
De Bevolking
Adressen en telefoonnummers Sardinië/Italië 

Reisdocumenten

Persoonsdocumenten

 • Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist.

Visum

 • Voor Sardinië/Italië is geen visum nodig.

Reizen met minderjarige kinderen

 • Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.
 • Binnen de Schengenzone is het aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl. Denk ook aan de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming.

Bijzonderheden

 • Alle aankoopbonnen van artikelen en diensten die in Italië gekocht zijn moeten worden bewaard. De Guardia Finanza kan naar de bonnen vragen om te controleren of de BTW is betaald. Het ontbreken van deze bonnen kan een hoge boete (tot € 10.000) opleveren.
 • Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.

Lees hier de douaneregels van Italie

Voertuigen in Italië

 • Het Nederlandse kentekenbewijs wordt erkend.
 • Een NL-sticker is niet vereist. De landcode op de kentekenplaat is voldoende. Heeft de kentekenplaat geen landcode (aanhangwagen, fietsendrager, oldtimer), dan is wel een NL-sticker vereist.

Leenvoertuig

 • Indien het voertuig niet op eigen naam staat, bijvoorbeeld een leaseauto, laat dan door de eigenaar een machtiging opstellen en ondertekenen, bij voorkeur in meerdere talen.
 • Meer informatie over het rijden in een voertuig van iemand anders zie anwb.nl

Verzekering

 • Zowel voertuig als caravan/aanhangwagen moeten verzekerd zijn.
 • Een groene kaart wordt erkend.
 • Het is niet verplicht om een groene kaart bij je te hebben, maar je moet wel altijd kunnen aantonen dat een voertuig en caravan/aanhangwagen (met eigen kenteken) verzekerd is. Het is daarom aan te raden om voor beide een groene kaart mee te nemen omdat alle verzekeringsgegevens hierop staan. Neem het origineel mee, een kopie wordt vaak niet geaccepteerd.

Bijzonderheden

 • Bovenstaande informatie geldt voor Nederlands ingezetenen.

Auto of motor

 • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Sardinië/Italië, ook bij het huren van een voertuig.
 • Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
 • Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

Bromfiets of snorfiets

 • Voor het besturen van brom- en snorfietsen is een rijbewijs vereist.

Overige voertuigen

 • Bijzondere voertuigen als speed-pedelecs, trikes, quads, tuktuks en dergelijke worden in de meeste landen bij een of meer van de bekende rijbewijscategorieën ondergebracht. Zo kan bijvoorbeeld een quad (in Nederland) zowel een bromfiets, een auto of een motor zijn, afhankelijk van de goedkeuring.
 • Binnen de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is er wat auto’s, motoren en bromfietsen betreft, geen verschil in rijbewijzen. In andere landen kunnen aan bijzondere voertuigen mogelijk andere rijbewijseisen worden gesteld dan in Nederland. Wij adviseren daarom ter plaatste bij de politie te informeren of je over het juiste rijbewijs beschikt.

Bijzonderheden

 • Deze informatie geldt voor Nederlands ingezetenen.

Vaardocumenten

 • Informatie over verplichte vaardocumenten en vaarregels in Italië vind je bij de ANWB op anwb.nl

Bankpas

 • Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.
 • Gebruik van een bankpas is meestal gratis. Er geldt een limiet per dag.

Creditcard

 • Creditcards worden bij vrijwel alle hotels, restaurants, winkels en tankstations geaccepteerd.
 • Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard. Als de bank of creditcardmaatschappij een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van een creditcard bij kleine bedragen af te raden.
 • De ANWB-creditcard is de goedkoopste creditcard voor ANWB-leden, zie anwb.nl.

Geldautomaten

 • Italië heeft voldoende geldautomaten (bancomat).
 • Actuele informatie over geldautomaten in een bepaalde plaats is onder meer te vinden op maestrocard.commastercard.nl of visa.com.

Bijzonderheden

 • Houd er rekening mee dat op Sicilië de geldautomaten in het weekeinde dikwijls leeg zijn.

Fooien

De servizio incluso oftewel het bedieningsgeld is bij de prijs inbegrepen. Bovenop dit bedrag wordt een fooi van 10% verwacht. Bij taxichauffeurs kan je het bedrag afronden.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Sardinië/Italië is vergelijkbaar met Nederland.
In Sardinië/Italië is de euro de officiële munteenheid.

Eigen auto & Boot overtocht

Sardinië is ook te bereiken met de auto en de boot. Hiervoor moet je een Ferrie-overtocht boeken. Bekijk hier welke maatschappijen er overtochten hebben naar Sardinië. Een zijn dag overtochten van 5 a 12 uur ( dit ligt eraan van welke bestemming je vertrekt), maar er zijn ook nacht overtochten. Heerlijk slapen op de boot, terwijl u onderweg bent naar uw vakantie bestemming. Deze overtochten duren gemiddeld 12 uur. Ook dit is afhankelijk van welke bestemming uw overtocht vertrekt.
♥ Wilt u hier meer informatie over weten? Klik dan hier. 
♥ Hulp nodig bij het boeken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier. Wij zullen u vraag binnen 48 uur beantwoorden.

Ga je met eigen auto, dan moet je in Italië voor de autosnelwegen tol betalen. Bij alle bemande tolhokjes gaat dit contant, maar ook creditcards worden goed geaccepteerd (bij ‘Fastpay’). De auto is het ideale vervoermiddel als je kleine plaatsjes en landelijke gebieden wilt bezoeken. Het wegennet is van hoge kwaliteit.

De vluchtduur vanaf Schiphol is afhankelijk van je eindbestemming tussen de 2 en 2.5 uur. Bekende luchthavens op Sardinie zijn, Cagliari, Olbia & Algehro. Ook is het mogelijk om vanaf de Duitse grensstreek richting deze zon overgoten eiland te vliegen. De kosten hierin kunnen nogal behoorlijk verschillen.
♥ Wilt u hier meer informatie over of weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan even contact met ons op via het contact formulier. Wij zullen u vraag binnen 48 uur beantwoorden

Wil je tijd winnen, ga dan met het vliegtuig en huur ter plaatse een auto.
Een auto huren op Sardinië is een geweldige manier om het eiland te verkennen. Neem de huurauto en ga op zoek naar de prachtige stranden, mooie steden en dorpjes en ruige bergen bezaaid met overblijfselen uit het verleden. Het eiland is erg goed met de auto te verkennen.

De publieke gezondheidszorg is in Italië voor iedereen tegen beperkte kosten toegankelijk. De kwaliteit van de artsen is doorgaans goed, maar er zijn grote regionale verschillen in de aangeboden zorgfaciliteiten (met name tussen Noord- en Zuid-Italië). Er zijn lange wachttijden voor behandeling in publieke klinieken.
Voor reizen naar Italië gelden geen verplichte vaccinaties.
Neem voor actuele adviezen altijd contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het water uit de kraan kan wel gedronken worden, maar smaakt niet echt lekker. Aangeraden wordt om water in flessen te kopen.

 

Sardinië/Italië heeft een positief reisadvies. Wel is er, net zoals in andere Europese landen, een risico op terroristische aanslagen. Het is daarnaast belangrijk dat je in de grote steden rekening houdt met zakkenrollers of oplichters. Vooral op de drukke plekken, zoals in de metro of de tram, lopen veel zakkenrollers rond. Houd je persoonlijke eigendommen goed bij en laat ze niet onbeheerd achter.

Iedereen kent de Italiaanse keuken wel. Vooral de pizza’s en verschillende soorten pasta’s zijn erg populair. De Italianen hebben andere eetgewoonten dan wij. Zo eten ze bijvoorbeeld op andere tijdstippen en zien zij eten als een echte sociale bezigheid. Zij eten vaak met grote families waarvan de moeder vaak kookt.

Het ontbijt bestaat meestal uit een zoete croissant of een broodje met een cappuccino. Ze ontbijten niet thuis, maar doen dit in een café. Het ontbijt is het enige moment dat de Italianen cappuccino drinken. De rest van de dag drinken zij espresso met heel veel suiker. De lunch bestaat meestal uit een warme maaltijd. Dit doen ze vaak in een barretje op de kosten van de baas. Het avondeten doen zij een stuk later dan wij. De Italianen krijgen namelijk een langere lunchpauze maar werken dan ook langer door. Het diner start met een koud voorgerecht om de eetlust op te wekken. Daarna eten zij een warm voorgerecht en opvolgend het hoofdgerecht. Ook het nagerecht slaan zij niet vaak over. Na het nagerecht wordt er vaak een drankje gedaan of een kopje koffie gedronken.

Italië staat bekend om haar wijnen. Er worden namelijk veel wijnen verbouwd en geëxporteerd. Daarnaast is Limoncello, het citroendrankje, ook erg bekend. Dit drankje bevat tussen de 25 en de 30% alcohol. Ook Aperol wordt steeds populairder. Dit is een frisse, bitterzoete drank met 11% alcohol.

Veel mensen denken dat alle inwoners van Sardinië Italiaans spreken. Alhoewel een groot deel van de bevolking Italiaans kan, is er nog een taal die veel gesproken wordt en dit is hun eigen taal: Het Sardijns (of Sardisch). Het Sardijns is één van de talen die het meest lijkt op het Romeins, het Latijns.

De inwoners van Sardinië zijn over het algemeen zeer positief. Ze staan positief in het leven en genieten met volle teugen.

Het draait om liefde en eenvoud. Moeten ze voor iemand zorgen? Dan doet ze dat met alle liefde. Is het te warm om bepaald werk te verrichten? Dan wachten ze totdat het is afgekoeld.

Dit zijn ingrediënten voor het lange bestaan van een Sard, een inwoner van Sardinië. Zo bevind zich in Sardinië één van de vijf blauwe zones van de wereld! Dit betekent dat het in deze zone eerder gewoon dan ongewoon is om 100 jaar te worden. Dit heeft zeker te maken met hun positieve levensstijl, vriendelijkheid en dankbaarheid.

U hoeft als toerist niet bang te zijn in Sardinië dat u ongewenst bent. Men helpt je graag, geven je graag tips en leiden je met liefde naar net dat leuke onbekende restaurantje in de buurt!

Het zal je maar overkomen, je paspoort kwijtraken op vakantie. Mocht er onverhoopt iets gebeuren in Sardinië/Italië, dan weet je nu waar je terecht kunt.

Klik hier voor meer informatie 

Welkom bij Holidays For Kids, laat gerust een berichtje achter. Groetjes