contact@holidayforkids.nl

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
contact@holidayforkids.nl

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Sicilië is een fantastische vakantiebestemming voor het hele gezin – om zoveel redenen! Je kunt er binnen drie uur zijn; het heeft een heerlijk vriendelijke sfeer met kinderen die in de meeste restaurants welkom zijn; de stranden zijn glorieus, veel van hen met zachte hellingen, zodat je je niet al te veel zorgen hoeft te maken over diep water en sterke stromingen

Sicilië is een eiland met opvallende contrasten. Alles is er óf bijzonder mooi, óf vervallen en vergeten. Dit zal je ook zeker zien tijdens je vakantie op Sicilië. Zo kan het gebeuren dat je pal naast een architectonisch hoogtepunt als de kathedraal van Palermo een illegale stortplaats aantreft. Ontdek de mooiste steden, streken en bestemmingen van Sicilië!… 

 

Bezienswaardigheden

Sicilië

Sicilie is een ruig, divers eiland met grote aantrekkingskracht. Het eiland ligt aan de punt Zuid-Italië en is in het bezit van een aantal prachtige steden. De bekendste steden van Sicilië zijn wereldberoemd en absoluut een bezoek waard!

● Palermo                                                                         ● Syracuse
● Catania                                                                          ● Taormina
● Agrigento                                                                      ● Marsala
● Messina

Bezienswaardigheden op Sicilië

Er zijn veel toeristische attracties in de steden Palermo, Messina, Syracuse, Catania, Lipari, Agrigento en Marsala. Ze zijn allemaal rijk aan geschiedenis – met inbegrip van de piraterij van Barbarossa, de invasie van de troepen van Garibaldi en de mythe van Scylla en Charybdis – en meer up-to-date te schatten, zoals het einde van de Godfather trilogie.

1. Catacombe dei Cappuccini 
Het museum Catacombe dei Cappuccini bewaart 8.000 lichamen van mensen. De meeste skeletten die je er vindt zijn gehuld in de kleren die de mensen aan hadden op de dag dat ze stierven. De skeletten beelden de man met de zeis uit, maar sommige hebben ook hoge hoeden op en nog een net kostuum aan. Er zijn verschillende afdelingen: mannen, vrouwen, priesters, vaklui, kardinalen, aartsbisschoppen en maagden. Het beste geconserveerde lichaam is dat van Rosalia Lombardo, zij stierf in 1920. Haar kastanjekleurige haar en haar honingkleurige huid zijn perfect bewaard gebleven. Dit is het meest ontroerende lichaam van allemaal omdat Rosalia Lombardo nog maar twee jaar was toen ze stierf.

2. De Etna
De Etna is de grootste en actiefste vulkaan van Europa. Hij bestaat pas 500.000 jaar en het hoogste punt van de vulkaan ligt op 3.000 meter. Je kunt de vulkaan wel bezoeken, maar de top kun je helaas niet bereiken. De vulkaan spuwt nog steeds giftige dampen uit, daarom worden soms de wegen naar de top afgesloten. De grootste uitbarsting was in 1669, toen scheurde de vulkaan uit elkaar en bleef de magma vloeien voor 122 dagen. In 2013 is de Etna op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.

3.Taormina
In het oosten van Sicilië bevindt zich op een bergwand het stadje Taormina. Vanuit deze berg heb je een prachtig uitzicht op het eilandje Isola Bella. Ook kun je vanuit dit punt de vulkaan Etna zien en horen. In dit stadje zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden. Er bevindt zich een Grieks Romeins theater, een dom uit de 13e eeuw, een paleis uit de 15e eeuw en een grote winkelstraat met winkeltjes en eetgelegenheden.

4. Vallei der Tempels
Bij Agrigento vind je de belangrijkste archeologische opgravingen van Sicilië: de Valle dei Templi (‘Vallei van de Tempels’ of ‘Tempelvallei van Agrigento’). Deze Agrigento tempels maakten ooit deel uit van de Griekse stad Akragas, ‘de mooiste vergankelijke stad, waarvan de inwoners bouwen voor de eeuwigheid maar leven alsof er geen morgen bestaat.. De Valle dei Templi staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en moet je zeker eens in je leven gezien hebben.

Bijzonder is vooral de Tempio di Ercole, de Tempel van Hercules, de oudste en op één na grootste tempel in de Tempelvallei. Men zegt dat deze tempel zelfs net zo groot zou zijn geweest als het Parthenon, op de Akropolis in Athene. De tempel telde oorspronkelijk 38 zuilen, maar nu staan er nog slechts negen overeind. Bewonder ook de Tempio della Concordia en de Tempio di Giunone Lacinia, gewijd aan Juno, de godin van het huwelijk en van de zwangerschap.

5. Ga Eilandhoppen naar de Eolische & Egadische eilanden 
Lipari bijvoorbeeld ( Eolische eiland) , was vroeger berucht om piraterij. De ergste uitwas, Barbarossa (Roodbaard), ging op rooftocht en slachtte een groot deel van de bevolking van de stad. De Acropolis is een schitterende bezienswaardigheid en het Eolische archeologie museum toont prachtige, unieke vondsten zoals neolithische vazen, Romeinse amforen en een bijzondere collectie van theatrale maskers en beeldjes.

Anderen boekten ook

Rondreis | Schatten van Sardinië

Hotel Dolcestate

Sardinië | Hotel Janna e Sole

Accommodatie huren

Anderen Bekeken ook

Auto Huren

autohuur italië

Andere Favoriete

Europese Bestemmingen

Eigen vervoer

Met de Boot

Browse Tours By Category

Vliegen naar Italie

Contact

Heeft u een Vraag?

Stuur ons gerust u vraag, en wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden

info@holidaysforkids.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de Hoogte

Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!

Hotels

Eolische & Egadische eilanden

Sicilië wordt vergezeld door een kleine eilandengroep met de naam Eolische eilanden & Egadische Eilanden. Dit zijn kleine, vulkanische eilandjes 40 kilometer ten noorden van Sicilië. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van indrukwekkende kraters. Deze eilanden zijn te bereiken per ferry, cruise helikopter of privéboot. Het is erg leuk om tijdens je vakantie naar Sicilië één van de eilanden te bezoeken. Het zijn zeer idyllische plekken van Sicilië.

Eolische eilanden
De Eolische eilanden (Isole Eolie) vormen een vulkanische eilanden in de Tyrreense Zee ongeveer 25-50km ten noorden van Sicilië. Vroeger waren de Eolische eilanden ruig en onbegaanbaar, maar tegenwoordig zijn ze populair onder wandelaars en liefhebbers van vulkanen. Met name in juli en augustus kan het druk zijn voor een vakantie op de Eolische eilanden. Jaarlijks trekt deze populaire bestemming zo’n 200.000 toeristen. Tot de Eolische eilanden behoren van groot naar klein:

♥ Lipari                                                           ♥ Salina
♥ Vulcano                                                      ♥ Stromboli
♥ Filicudi                                                        ♥ Alicudi
♥ Panarea

Egadische Eilanden
De Egadische eilanden zijn niet zo dramatisch als de vulkanische Eolische eilanden noch adembenemend mooi en exclusief zoals Capri. Hun aantrekkingskracht zit meer in de heersende rust en dit geeft hen samen met hun toegankelijkheid een eigen charme. Bezoekers kunnen met een goedkoop glas wijn ontspannen op een piazza op het schilderachtige eiland Favignana of prehistorische rotsschilderingen bekijken op het eiland Levanzo. Of ze kunnen zich nog verder terugtrekken van de hectische wereld op Marettimo en zich ontspannen door te zwemmen en te duiken in het heldere water langst de kust of door bergwandelingen te maken in het hart van het eiland. Rond de eilanden is een beschermd zeereservaat waarvan de kustwateren grotten , scheepswrakken en een rijk zeeleven bevatten. Tot de Egadische eilanden behoren van groot naar klein:

♥ Favignana                                                  ♥ Marettimo
♥ Levanzo

Sicilië

Klimaat

Sicilië kent een Middellands Zeeklimaat. Dat wil zeggen warme zomers en milde winters. De enige sneeuw op het Italiaanse eiland vind je bovenop vulkaan de Etna. De winters op Sicilië zijn zee mild. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden is zo’n 13°C. In de zomermaanden juli en augustus is het een stuk warmer op het eiland. De gemiddelde temperatuur is dan 29°C. De beste reisperiode voor een vakantie op Sicilië zijn de maanden mei, juni, september en oktober. Het weer is dan het aangenaamst en je hebt de minste kans op extreme hitte. Tevens heb je deze maanden de minste kans op neerslag.

Sicilië

Stranden

Siciliaanse stranden zijn vaak van de kiezelstranden, met minder zandvlakten dan andere mediterrane hotspots, het kustlandschap hier is een van Europa’s meest dramatische, met diepblauwe, turquoise en smaragdgroene wateren omgeven door ruige rotsachtige ontsluitingen. Hieronder een kleine opgave van prachtige zand stranden op Sicilië. Voor meer informatie over alle stranden op Sicilië, bekijk hier de complete lijst.

♥ Cefalu
♥ Scala dei Turchi
♥ Torre Salsa
♥ San Vito lo Capo
♥ Fontane Bianche
♥ Marinello

Sicilië

Beste Reistijd

Sicilië is in de zomermaanden heet, met temperaturen van 28 tot 30 graden, met uitschieters naar 40 graden als de wind vanuit de Sahara komt. De herfst en lente zijn in Zuid-Italië aangenamer met een gemiddelde temperatuur van 17 tot 20 graden. Ook in de winter is Italië een prima plek om te overwinteren. In de wintermaanden is het gemiddeld nog steeds 15 graden.

Reisinformatie

Belangrijk om te weten !

Reisdocumenten
Voertuigen in Italië
Rijbewijs
Betalen op Sicilië
Vervoer
Medische informatie
Veiligheid
Eten en drinken
De taal
De Bevolking
Adressen en telefoonnummers Sicilië/Italië

Persoonsdocumenten

 • Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist.

Visum

 • Voor Sicilië/Italië is geen visum nodig.

Reizen met minderjarige kinderen

 • Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.
 • Binnen de Schengenzone is het aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl. Denk ook aan de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming.

Bijzonderheden

 • Alle aankoopbonnen van artikelen en diensten die in Italië gekocht zijn moeten worden bewaard. De Guardia Finanza kan naar de bonnen vragen om te controleren of de BTW is betaald. Het ontbreken van deze bonnen kan een hoge boete (tot € 10.000) opleveren.
 • Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.

Lees hier de douaneregels van Italie

 • Het Nederlandse kentekenbewijs wordt erkend.
 • Een NL-sticker is niet vereist. De landcode op de kentekenplaat is voldoende. Heeft de kentekenplaat geen landcode (aanhangwagen, fietsendrager, oldtimer), dan is wel een NL-sticker vereist.

Leenvoertuig

 • Indien het voertuig niet op eigen naam staat, bijvoorbeeld een leaseauto, laat dan door de eigenaar een machtiging opstellen en ondertekenen, bij voorkeur in meerdere talen.
 • Meer informatie over het rijden in een voertuig van iemand anders zie anwb.nl

Verzekering

 • Zowel voertuig als caravan/aanhangwagen moeten verzekerd zijn.
 • Een groene kaart wordt erkend.
 • Het is niet verplicht om een groene kaart bij je te hebben, maar je moet wel altijd kunnen aantonen dat een voertuig en caravan/aanhangwagen (met eigen kenteken) verzekerd is. Het is daarom aan te raden om voor beide een groene kaart mee te nemen omdat alle verzekeringsgegevens hierop staan. Neem het origineel mee, een kopie wordt vaak niet geaccepteerd.

Bijzonderheden

 • Bovenstaande informatie geldt voor Nederlands ingezetenen.

Auto of motor

 • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Sardinië/Italië, ook bij het huren van een voertuig.
 • Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
 • Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

Bromfiets of snorfiets

 • Voor het besturen van brom- en snorfietsen is een rijbewijs vereist.

Overige voertuigen

 • Bijzondere voertuigen als speed-pedelecs, trikes, quads, tuktuks en dergelijke worden in de meeste landen bij een of meer van de bekende rijbewijscategorieën ondergebracht. Zo kan bijvoorbeeld een quad (in Nederland) zowel een bromfiets, een auto of een motor zijn, afhankelijk van de goedkeuring.
 • Binnen de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is er wat auto’s, motoren en bromfietsen betreft, geen verschil in rijbewijzen. In andere landen kunnen aan bijzondere voertuigen mogelijk andere rijbewijseisen worden gesteld dan in Nederland. Wij adviseren daarom ter plaatste bij de politie te informeren of je over het juiste rijbewijs beschikt.

Bijzonderheden

 • Deze informatie geldt voor Nederlands ingezetenen.

Vaardocumenten

 • Informatie over verplichte vaardocumenten en vaarregels in Italië vind je bij de ANWB op anwb.nl

Bankpas

 • Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.
 • Gebruik van een bankpas is meestal gratis. Er geldt een limiet per dag.

Creditcard

 • Creditcards worden bij vrijwel alle hotels, restaurants, winkels en tankstations geaccepteerd.
 • Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard. Als de bank of creditcardmaatschappij een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van een creditcard bij kleine bedragen af te raden.
 • De ANWB-creditcard is de goedkoopste creditcard voor ANWB-leden, zie anwb.nl.

Geldautomaten

 • Italië heeft voldoende geldautomaten (bancomat).
 • Actuele informatie over geldautomaten in een bepaalde plaats is onder meer te vinden op maestrocard.commastercard.nl of visa.com.

Bijzonderheden

 • Houd er rekening mee dat op Sicilië de geldautomaten in het weekeinde dikwijls leeg zijn.

Fooien

De servizio incluso oftewel het bedieningsgeld is bij de prijs inbegrepen. Bovenop dit bedrag wordt een fooi van 10% verwacht. Bij taxichauffeurs kan je het bedrag afronden.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Sicilië/Italië is vergelijkbaar met Nederland.
In Sicilië/Italië is de euro de officiële munteenheid.

Eigen auto & Boot overtocht
Sicilië is ook te bereiken met de auto en de boot. Hiervoor moet je een Ferrie-overtocht boeken. Bekijk hier welke maatschappijen er overtochten hebben naar Sicilië. Er zijn dag overtochten  12 uur ( dit ligt eraan van welke bestemming je vertrekt), maar er zijn ook nacht overtochten. Heerlijk slapen op de boot, terwijl u onderweg bent naar uw vakantie bestemming. Deze overtochten duren ook gemiddeld 12 uur. Ook dit is afhankelijk van welke bestemming uw overtocht vertrekt.
♥ Wilt u hier meer informatie over weten? Klik dan hier. 
♥ Hulp nodig bij het boeken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier. Wij zullen u vraag binnen 48 uur beantwoorden.

Ga je met eigen auto, dan moet je in Italië voor de autosnelwegen tol betalen. Bij alle bemande tolhokjes gaat dit contant, maar ook creditcards worden goed geaccepteerd (bij ‘Fastpay’). De auto is het ideale vervoermiddel als je kleine plaatsjes en landelijke gebieden wilt bezoeken. Het wegennet is van hoge kwaliteit.

Vliegen
De vluchtduur vanaf Schiphol is afhankelijk van je eindbestemming tussen de 2 en 2.5 uur. Bekende luchthavens op Sicilië zijn, Palermo, Catania, & Trapani. Ook is het mogelijk om vanaf de Duitse grensstreek richting deze zon overgoten eiland te vliegen. De kosten hierin kunnen nogal behoorlijk verschillen.
♥ Wilt u hier meer informatie over of weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan even contact met ons op via het contact formulier. Wij zullen u vraag binnen 48 uur beantwoorden

Auto huren Sicilië

Wil je tijd winnen, ga dan met het vliegtuig en huur ter plaatse een auto.
Een auto huren op Sardinië is een geweldige manier om het eiland te verkennen. Neem de huurauto en ga op zoek naar de prachtige stranden, mooie steden en dorpjes en ruige bergen bezaaid met overblijfselen uit het verleden. Het eiland is erg goed met de auto te verkennen.

De publieke gezondheidszorg is in Italië voor iedereen tegen beperkte kosten toegankelijk. De kwaliteit van de artsen is doorgaans goed, maar er zijn grote regionale verschillen in de aangeboden zorgfaciliteiten (met name tussen Noord- en Zuid-Italië). Er zijn lange wachttijden voor behandeling in publieke klinieken.
Voor reizen naar Italië gelden geen verplichte vaccinaties.
Neem voor actuele adviezen altijd contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het water uit de kraan kan wel gedronken worden, maar smaakt niet echt lekker. Aangeraden wordt om water in flessen te kopen.

Sicilië/Italië heeft een positief reisadvies. Wel is er, net zoals in andere Europese landen, een risico op terroristische aanslagen. Het is daarnaast belangrijk dat je in de grote steden rekening houdt met zakkenrollers of oplichters. Vooral op de drukke plekken, zoals in de metro of de tram, lopen veel zakkenrollers rond. Houd je persoonlijke eigendommen goed bij en laat ze niet onbeheerd achter.

Iedereen kent de Italiaanse keuken wel. Vooral de pizza’s en verschillende soorten pasta’s zijn erg populair. De Italianen hebben andere eetgewoonten dan wij. Zo eten ze bijvoorbeeld op andere tijdstippen en zien zij eten als een echte sociale bezigheid. Zij eten vaak met grote families waarvan de moeder vaak kookt.

Het ontbijt bestaat meestal uit een zoete croissant of een broodje met een cappuccino. Ze ontbijten niet thuis, maar doen dit in een café. Het ontbijt is het enige moment dat de Italianen cappuccino drinken. De rest van de dag drinken zij espresso met heel veel suiker. De lunch bestaat meestal uit een warme maaltijd. Dit doen ze vaak in een barretje op de kosten van de baas. Het avondeten doen zij een stuk later dan wij. De Italianen krijgen namelijk een langere lunchpauze maar werken dan ook langer door. Het diner start met een koud voorgerecht om de eetlust op te wekken. Daarna eten zij een warm voorgerecht en opvolgend het hoofdgerecht. Ook het nagerecht slaan zij niet vaak over. Na het nagerecht wordt er vaak een drankje gedaan of een kopje koffie gedronken.

Italië staat bekend om haar wijnen. Er worden namelijk veel wijnen verbouwd en geëxporteerd. Daarnaast is Limoncello, het citroendrankje, ook erg bekend. Dit drankje bevat tussen de 25 en de 30% alcohol. Ook Aperol wordt steeds populairder. Dit is een frisse, bitterzoete drank met 11% alcohol.

De Siciliaanse keuken kent veel visspecialiteiten, waaronder inktvis (al dan niet gefrituurd). Op het gebied van zoetigheid zijn er de ‘brioche con gelato’ (zoet broodje met schepijs) en de ‘granita’ (soort waterijs). De patisserieën zijn een bezienswaardigheid op zich met hun fraaie vitrines vol kleine gebakjes en ‘cannoli’s’ (rolletjes deeg gevuld met ricottakaas).

Het is aan te raden een beetje kennis op te doen van de Italiaanse taal. Er wordt buiten de grote steden en dorpen om geen Engels gesproken en degene die dat wel doen, zijn de hoger opgeleide studenten. Een kleine basiskennis van de Italiaanse taal is gewenst. Heeft u dit niet, zie dat dan niet als een reden om Sicilië niet te bezoeken

De inwoners van Sicilië zijn over het algemeen zeer positief. Ze staan positief in het leven en genieten met volle teugen.

Het draait om liefde en eenvoud. Moeten ze voor iemand zorgen? Dan doet ze dat met alle liefde. Is het te warm om bepaald werk te verrichten? Dan wachten ze totdat het is afgekoeld.

U hoeft als toerist niet bang te zijn in Sicilië dat u ongewenst bent. Men helpt je graag, geven je graag tips en leiden je met liefde naar net dat leuke onbekende restaurantje in de buurt!

Het zal je maar overkomen, je paspoort kwijtraken op vakantie. Mocht er onverhoopt iets gebeuren in Sicilië/Italië, dan weet je nu waar je terecht kunt.

Klik hier voor meer informatie 

Welkom bij Holidays For Kids, laat gerust een berichtje achter. Groetjes