Actieve Vakanties

Met spannende watersporten, schilderachtige wandelpaden, adrenaline-pompende fietsroutes en een reeks extreme sporten, zal een Actieve Vakantie ongetwijfeld een traktatie zijn voor een  familie vakantie die je niet snel zal vergeten. 

 


 

Je comfortzone verlaten

Familievakanties met het woord ‘activiteit’ gaan niet alleen over adrenaline, maar meer over het verlaten van de comfortzones die velen van ons ongewild rond onze kinderen hebben opgebouwd. Pak al die watten uit door naar een bergtop te wandelen, of wild te kamperen in een kloof, terwijl je de angst een beetje voelt. Of mountainbike terug naar beneden en kijken naar grizzlyberen in het wild. En de angst net een beetje meer voelen.

Het lijdt geen twijfel dat het een glimlach op het gezicht van veel mensen met zich meebrengt, maar met zo weinig tijd om samen als gezin te genieten, vertrouw ons – de glimlach op het gezicht van uw kind als ze gaan raften, kajakken of, voor iets anders, over de Alpen lopen met een ezel als hun favoriete metgezel ter wereld, want wat is daar nou niet leuk aan. De vreugde die je krijgt om te zien hoe je kinderen dat gevoel van vrijheid krijgen, is ongeëvenaard.

Er zijn veel mogelijkheden voor familiesafari’s, maar specifiekere wildlife-vakanties kunnen op maat worden gemaakt voor verschillende leeftijdsgroepen. Ga op een dag naar de ijsbeer kijken en de volgende dag kajakken. Of zie ’s morgens de tijgers van Rajasthan en trek met een kameel door de woestijn middags. Het zien van de wonderen van de natuur is spectaculair, maar als je je dierbaren in je armen houdt terwijl je dat doet, is de kers op de taart.

Wanneer je kinderen een beetje uit de “Kidsclubs” idee zijn gegroeid of misschien vinden ze dit wel helemaal niks aan,  bedank dan dat er zoveel vakantie-activiteiten daarbuiten is. Verf elkaars gezicht met echte modder tijdens een mountainbike-expeditie in Catalonië, of lekker wild zwemmen in de buurt van een prachtige watervallen in bijvoorbeeld Montenegro. Ga weg van het koude, klinische concept van clubs, en ga een beetje wild. Want “wild” is het nieuwe plezier.

Het is niet alleen leuk om in unieke en funky accommodaties te verblijven, maar ook omdat ze vaak worden gemaakt door mensen met ambitieuze visies op het gebied van verantwoord toerisme. Ze hebben een hart van goud, als het gaat om gastvrijheid. Zoals een eco-joertvakantie in Lanzarote, een boomhotel in Zweden, een ryokan in Japan, een grot in Andalusië, een woonboot in Kerala of een off-grid cabine in de Canadese Rockies. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, en allemaal ontzettend leuk om te doen. 

Een Actieve vakantie wordt er 1 met dierbare herinneringen waar jullie allemaal om zullen lachen aan de eettafel voor de aankomende jaren. Kinderen groeien tegenwoordig snel op en worden steeds meer onafhankelijk bij de seconden, dus boek zo’n een geweldige vakantie met prachtige momenten, en geniet

Waar vindt je aanbieders voor een Actieve Vakanties ?

Er zijn veel aanbieders van actieve vakanties die uitstapjes organiseren waar je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten, buiten de gebaande paden kunt gaan, nieuwe passies kunt ontdekken en, belangrijker nog, de wilde kant van het land van bestemming kunt verkennen.

Als u op zoek bent naar een activiteiten vakantie met een gegarandeerde adrenalinestoot, of uitdagingen die u naar uw fysieke en mentale grenzen zullen duwen, bent u aan het juiste adres – Holidays For Kids heeft de beste reisorganisaties voor u uitgezocht die een geweldige aanbod aan avontuurlijke activiteiten hebben.