Reizen met een Peuter of Kleuter: 3 t/m 5 Jaar

Reizen met kinderen die op een kinderdagverblijf of op kleuterschool zitten, kan absoluut fantastisch zijn. Kinderen op deze leeftijd zijn zo nieuwsgierig en geïnteresseerd in wat er in de wereld om hen heen gebeurt. Geduld is de naam van het spel wanneer je op vakantie bent met 3- tot 5-jarigen; ze willen elke beestje op het wandelpad en elke krab op het strand bekijken. Plan wat extra tijd in en probeer flexibel te zijn. Als je kinderen het leuk naar hun zin hebben wanneer lokale kinderen in een buurtpark te ontmoeten, overweeg dan of de museum die op de agenda stond zo belangrijk is om te bezoeken, of je kids even lekker de gang laat gaan. Het is namelijk ook de vakantie van uw kinderen!

 

Hier is nog wat meer advies voor reizen met 3- tot 5-jarigen, inclusief planning voor een vakantie, trainingstips voor zindelijkheidstraining en ideeën om uw reizen lekker soepel te laten verlopen in het vliegtuig, op de weg en op de grond.

Voordat je gaat

 

Lees boeken over uw bestemming
Bereid je kinderen voor en laat ze opgewonden raken door (vakantie)boekjes te laten lezen met je aankomende vakantiebestemming, of lees ze voor. Gebruik deze boeken om een ​​lijst met plaatsen te maken die de kinderen graag zouden willen zien, en voeg ze toe aan uw reisplan.

Kinderen laten lezen of plaatjes kijken naar welke vakantie bestemming ze gaan.

Probeer van te voren thuis al de locale eten uit.
Je kan natuurlijk de pech hebben dat je naar een plaats reist waar kipnuggets en gewone pasta niet op de meeste menukaarten staan, dus misschien wel handig als je  je kinderen een wat gyros, paella of enchiladas laat proberen voordat je een nieuw vakantie land betreedt. Dat gezegd te hebben, als je in een vakantiewoning met een volledige keuken verblijft, is het ook geen zeker geen overbodige luxe om een ​​pot vertrouwde pindakaas en een doos spaghetti in te pakken.

Neem contact op met de leraar van uw kind
Een groot deel van reizen tijdens het schooljaar met jonge kinderen is dat een week  gemiste van de kleuterschool hun academische loopbaan niet zal laten ontsporen. Communiceer eventueel met de docent wat je plannen zijn en ontdek of jouw kind een speciale presentatie kan bijhouden tijdens de vakantie en wanneer hij of zij terugkeert een mooie sticker krijgt van de lerar(es) voor haar al zijn of haar goede werk tijdens de vakantie.

 

Overweeg om op voorhand entree kaarten te kopen.
Kijk of het mogelijk is om alvast de entree kaart te kopen voor de museum of attractie park die je wil bezoeken. Vaak kun je ook een City Pas kopen en geeft je toegang tot allerlei bezienswaardigheden. Dit kan soms ook nog in de portemonnee schelen, en het scheelt weer lange wachtrijen en kan je lekker doorlopen met je kinderen.

Met een City Pass kun je veel Bezienswaardigheden bezichtigen met je familie.

 

Scan naar openbare Toiletten.
Bekijk waar de toiletten zich bevinden in een pretpark, op het strand strand, in een museum, restaurant of bioscoop – je begrijpt het. Het is het beste om te weten waar de toiletten zich bevinden, zodat u er in een oogwenk bij kunt.

In de lucht

Laat uw kind een luierbroekje in het vliegtuig dragen
Ook al is je 3-jarige overdag meestal droog is, dan kan het altijd nog wel handig zijn om hem een Luierbroekje aan te trekken, want als hij of zij is vastgebonden in een vliegtuigstoel zit en echt moet plassen, is zo’n luierbroekje een hele uitkomst. Eenmaal na landing is het snel uitdoen, en de broek weer omhoog. Evenzo, als uw kind ’s nachts niet zindelijk is en door de motoren van het vliegtuig in slaap wordt gesust, kunt u een rommelig ongeluk krijgen als uw kind geen luierbroekje draagt draagt.

 

Breng de autostoel van uw kind mee
Als uw peuter gewend is om goed in zijn of haar autostoeltje te dutten, neem hem dan mee in het vliegtuig, vooral tijdens een nachtelijke of lange vlucht. Op dezelfde manier waarderen sommige kinderen dat vertrouwde stukje kinderkleding op een onbekende plek. De FAA keurt ook de meeste autostoelen goed voor vliegreizen. Sommige vliegtuigmaatschappijen hebben hier helemaal geen problemen mee. Wil je weten of dit voor je vlucht mogelijk is, neem dan even contact op met deze vliegtuig maatschappij.

Neem de autostoel van je kind mee tijdens de vlucht.

Loop tijdens je vlucht – met voorzichtigheid
Opstaan ​​om je even uit te rekken en te bewegen is goed voor iedereen tijdens een lange vlucht; maar wees voorzichtig en sta niet meer op dan noodzakelijk is. Als kinderen snel door hebben dat papa en mama geregeld gaan staan, dan willen zij dit natuurlijk ook. Probeer ook rond te lopen voordat de vlucht begint.

 

 

Op de grond

Stop de auto niet als iedereen naar zijn zin heeft.
Wijsheid zegt om ongeveer elke twee uur een rustonderbrekingen te plannen wanneer je met de auto reist samen met jonge kinderen, maar we raden je aan hoe hongerig je ook ben ( neem dus genoeg wat lekkers mee voor onderweg), blijf rijden terwijl je kinderen gelukkig zijn. Neem alleen een pauze wanneer ze beginnen te piekeren en wanneer je van de toilet gebruik moet maken, en natuurlijk moet bij tanken. Bij elke tankbeurt is het ook handig dat de ook volwassenen gebruik maken van de toilet, zodat als je kleuters toevallig in slaap is gevallen, ze niet worden gewekt voor elke (toilet)stop voor papa of mama. Op deze manier kun je mooi even wat kilometers afleggen.

Verpak verrassingsgeschenken.
Dit advies kan niet alleen van toepassing zijn op lange autoritten, maar ook op elke vakantie tijden vluchten of zelf in een restaurant. Koop een paar kleine, goedkoop speelgoed en pak ze in. Rantsoen ze zodat je een nieuw speeltje hebt om af en toe uit te delen tijdens de reis.

 

Deel onverwachte lekkernijen uit
Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je kinderen onderweg gezond eten om gezond te blijven, maar soms kunnen speciale zoete lekkernijen voor een extra lange reis iedereen op een zen-plek helpen houden, en het is natuurlijk ook vakantie voor de kinderen. Natuurlijk zijn stukjes appel, komkommer, worteltjes of kleine tomaatjes ook een festijn voor de kleintjes.

Genoeg mogelijkheden voor een tevreden auto reis.

Blijf bij het middag slaap schema.
Als je kleuter thuis nog heerlijk een middag slaapje doet, probeer dan tijdens je vakantie vast te houden aan die routine. Plan pauzes als dat nodig is. De kans is groot dat u er ook plezier aan zult beleven om een ​​uur of twee te rusten. Iedereen is gelukkiger na een middagpauze.

 

Als je uit eten gaat, eet dan vroeg.
U vermijdt dan de drukte – zowel inwoners als toeristen – als u vóór 17.00 uur in een restaurant zit voor het diner. Vraag eventueel ook al om de rekening zodra uw maaltijd arriveert, in het geval dat een van uw kinderen het echt niet meer leuk vinden om zo te lang te wachten.

Koop je eigen lunch in een Supermarkt.
Sla het restaurant over en maak je eigen lunch met favoriete gerechten van een lokale supermarkt. Lekker Picknicken geeft natuurlijk een extra bonus aan je vakantie, je kinderen kunnen dan lekker even rond razen, niemand die er last van heeft, en de supermarkt is meestal veel goedkoper dan eten in een restaurant. En is geld besparen niet altijd een goede zaak?

Heerlijk Picknicken met de kinderen.