Reizen met Schoolkinderen: 6 t/m 12 Jaar

 

Voor veel ouders is reizen met kinderen van 6 tot 12 jaar de gouden eeuw van vakantie. Zodra kinderen in groep 3 zitten, kunnen ze zoveel meer doen als onze gewillige partners in avontuur. Ze zijn volledig zindelijk en je hoeft geen extra uitrusting mee te nemen die nodig is voor baby’s en peuters. Betekent niet dat je niet langer planningen moet maken voor een rondleiding of iets dergelijk voor in de middag (hoewel een siësta of ‘stille tijd’ het hele gezin de gelegenheid biedt te rusten en op te laden voor de avondvakanties).

 

De meeste kinderen van een basisschoolleeftijd vinden zulke nieuwe ervaring spannend en ouders kunnen hierdoor het reizen weer herontdekken en nieuwe dingen proberen. Zolang pappa en mamma denken dat een activiteit ‘geweldig’ is, zullen kinderen op deze leeftijd dat ook zijn. Al hoewel ze in de tussen tijd toch aan enkele dingen niet gewent zullen raken, bijvoorbeeld wanneer een 12-jarige die zich dood schaamt om gezien te worden wanneer mama bij het zwembad weer eens een salsa-dansles probeert, haha…

 

Reizen met kinderen van 6 tot 12 is natuurlijk niet alleen maar regenbogen en zonneschijn. Hier is een grabbelton met tips om het beste uit je volgende gezinsvakantie te halen en onderweg te proberen.

 

Voordat je gaat

 

Laat de kinderen hun eigen bagage inpakken.
“6-jarige is hiervoor een beetje aan de jonge kant (maar laat hem of haar rustig mee helpen), maar een 9-jarige kan zeker zijn eigen verpakking beheren – of op zijn minst het  voor pakken. Het is handig om een lijst te maken voor hun wat ze moeten inpakken (drie paar broeken, vier t-shirts, enz.) waar ze alles op af kunnen strepen wat in is gepakt. Vraag ​​je kinderen ook om hun eigen tassen klaar te maken. “Dit betekent dat het minder waarschijnlijk is dat je wordt beschuldigd van het vergeten om een ​​favoriet shirt te pakken of hun favoriete speeltje. Laten ze hun kleding in open koffers leggen zodat je die nog even kan nakijken en nog kan aanvullen met wat ze vergeten zijn.

Lekker mee helpen de koffer inpakken

 

Vertel de leraren van je kinderen van tevoren als je onder schooltijd gaat reizen.
Dit wordt niet al te veel gedaan, maar mocht dit zo uitkomen dan zou ik je deze tip mee willen geven.
Reizen tijdens het schooljaar kan vaak de beste tijd zijn voor een betaalbare en ontspannende familievakantie. Maar je wilt ook niet dat je kinderen achterblijven op school. Zorg ervoor dat je hun leraren vertelt wanneer je ze uit de les zult halen en voor hoe lang. Ze kunnen misschien kopieën maken van het werk waar je kind aan kan werken in de auto en het vliegtuig of tijdens een storing in het hotel. Tip: Maak fotokopieën van het leerboek van uw kind in plaats van het in te pakken – ze kunnen gewicht toevoegen, ruimte innemen in uw handbagage of kwijt raken.

 

Introduceer uw kinderen de vakantiebestemming.
Tegenwoordig is alles op het internet te vinden van alle vakantie bestemmingen, zo vast ook zeker voor die van U. Laat de kinderen eens een kijkje nemen waar ze naar toe gaan, en wat er zoal te doen is in de buurt van jullie verblijf. Dit kan hun helpen meer over hun vakantiebestemming te leren. Misschien zijn ze wel ge-interesseert in een bepaalde Bezienswaardigheid.

 

Draag een kleine lege notitieblok en pennen of potloden mee in je tas.
9-jarigen kunnen misschien minachtend kijken naar de eenvoudige dingen die je uit je tas tovert. Maar je zult zien dat ze liever hier een bezigheid hebben tijdens het wachten. Ze spelen graag eenvoudige pen-en-papiergames zoals Galgje of kruisje/nulletje om de tijd te verdrijven dan niks te doen. Schrijfgerei is ook de sleutel om de tijd door te brengen in afwachting van een bus, trein of vliegtuig.

 

Pak goodies in voor de terugreis.
6 tot 12-jarigen kunnen snel alle nieuwe films, activiteitenboeken en speciale snacks op weg naar je bestemming er doorheen branden, of het nu met de auto of met het vliegtuig is. “Maar vergeet de rit naar huis niet. Pak 2 reistassen in, of het nu voor de auto of het vliegtuig is, de tweede wordt opgeborgen (in een andere koffer) en niet geopend voordat die lange vlucht naar huis begint. En Huppake… plotseling zijn er weer nieuwe dingen te doen voor de terug reis!”

 

Bekijk het aanbod voor Vakantie Lees en Doe pakketen voor kinderen.
Enkele uitgevers maken speciale vakantie pakketten voor kinderen gevuld met boeken, games, puzzels en knutsel voor kinderen tijdens hun reis.  Maak kijk wel even het pakketje na voordat je vertrekt, je wilt waarschijnlijk niet dat er tientallen kleine pailletten van “Versier je eigen Tiara” op de achterbank van de auto liggen, dus zorg ervoor dat je de juiste activiteitenboeken voor je reis hebt. Zo is er voor elke leeftijd wel een mooi pakket te verkrijgen bij Bruna, Primera of Bol.com.

Vakantie pakket voor kinderen. Deze is te koop bij Bol.com

 

Overweeg alternatieven voor zieke kinderen met autoziekte.
Kinderen van 6 tot 12 zijn eindelijk (waarschijnlijk) onafhankelijke lezers. ‘Maar wat als je enthousiaste lezer binnen twee minuten na het kijken naar zijn boek ziek wordt? Als alternatief kun je bijvoorbeeld audioboeken dowloaden op een iPod en laat je kinderen hier naar luisteren met een koptelefoon. “Als je een iPhone hebt, is een ander geweldig alternatief ‘Tales2Go’, een app die per abonnement verkrijgbaar is en honderden audioboeken (en kortere verhalen) rechtstreeks naar je telefoon streamt.” Een andere optie: bezoek de bibliotheek voor uw autoreis en bekijk audioboeken op cd die iedereen in de auto leuk vindt. Zo is Harry Potter een spannend en meenemend verhaal voor het hele gezin.

 

In de lucht

 

Laat ze hun eigen rugzak of handbagage bijhouden.
Op school leren ze ook al verantwoordelijk om te gaan met de schooltas en spullen zo kunnen ze het ook leren om het op vakantie te doen en niet alleen op school (hoewel het weliswaar moeilijker is met alle afleiding). Laat uw kinderen weten dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen rugzakschatten. Dus tas kwijt, spullen kwijt – of het nu gaat om favoriete speelgoed, videospelers (met opladers!) Of boeken – ze moeten het onderweg meenemen naar de luchthaven en naar de hotel. “Het is verbazingwekkend hoe deze kleine stap ertoe leid dat kinderen echt goed gaan nadenken wat ze echt mee willen nemen, en de hoeveelheid dingen die ze rond moeten sjouwen verminderen.

 

Stel regels in over het gebruik van elektronica.
De meeste 6 tot 12-jarigen hebben tegenwoordig een bepaalde vorm van persoonlijke videogames, dvd-speler, mp3-speler tablet of iPhone tot hun beschikking tijdens het reizen. Maak vanaf het begin duidelijk wat de limieten zijn. Misschien tijdens een lange autorit, voor elk uur dat de kinderen een film kijken of met hun Nintendo DS spelen in de auto, hebben ze twee uur elektronica-vrije tijd nodig. Of misschien kunnen ze een uur lang elektronica gebruiken tijdens een drie uur durende vliegreis. Wat de regels ook zijn, maak ze van voren duidelijk, zodat je geen boze gezichten krijgt als je zegt dat ze op de uit-schakelaar moeten drukken.

 

Op de grond 

 

Sluit een deal met betrekking tot souvenirs kopen/ of winkelen.
Of het nu gaat dat de kinderen elk een bepaald bedrag krijgen om te besteden, hoe ze het  ook willen, of dat ze hun eigen spaargeld van thuis mogen spenderen. Plan een speciale middag hiervoor in. Stel deze regels voor souvenir-aankopen wel vast voordat je vakantie begint. Dit kan helpen voorkomen dat je je gedwongen voelt om elke cadeauwinkel onder de zon te bezoeken – en je weet hoeveel je tegen zult komen in dierentuinen, musea en attracties langs de weg. Zo kunnen jullie er een gezellige souvenirs shop dag van maken

 

Laat iedereen inspraak hebben in welke vakantie-activiteiten er gepland zijn.
Misschien kiest elke persoon in de familie hoe je een middag doorbrengt – zo betrek je ze echt bij je vakantie planning, en doet iedereen dat wat hij of zij graag wil doen (natuurlijk hebben papa en mama wel de eind uitspraak). Kinderen leren hierdoor hoe ze een compromis  kunnen sluiten, en ze zullen iets wat hun misschien saai vinden (vaders must-see museum of Mom’s antiekwinkels) niet erg vinden, wetend dat ze de volgende dag hun speciale activiteit ( Waterpark, Midgetgolfen of Bowlen) zullen krijgen.

 

Laat de kinderen een dagboek bijhouden.
Voor onwillige schrijvers is dit misschien een eenvoudig schrift en pen, waarin je je kinderen vraagt ​​om slechts één zin per dag te schrijven. Voor kinderen die er echt mee bezig zijn, is het ook leuk om notebooks versieren – met afbeeldingen uit reclamebrochures over de bestemming of stickers. Het maakt niet uit in welke vorm de ze het willen bijhouden​​- zelfs als het slechts een schets per dag is – ze zijn een uitstekende manier om geweldige herinneringen vast te leggen van uw familiereis.

Een Vakantie Notebook