Tieners 12 t/m 18 Jaar

Hoewel tieners bekend staan als humeurig, lui en geobsedeerd door sociale media, zijn zij ook degenen die een familievakantie kunnen maken of breken. Geen van de ouders wil hun tiener achterlaten, en dat hoeft u ook niet. Vaker wel dan niet, ze zijn klaar om een gezellige tijd met het gezin door te brengen – het kost eventueel wel wat inspanning voor de tiener. Volg onze tips voor het reizen met tieners en je bent goed op weg om een gelukkig en vredig uitje met het gezin te beleven.

 

Voordat je gaat

Vraag naar de inbreng van uw tiener.
Wanneer je in de planningsfase van je vakantie bent, ga dan met iedereen even om tafel zitten en zoek uit wat voor soort vakantie elke persoon wil. Het vinden van een vakantie die bij iedereen past maakt de vakantie tot een succes. Als je je tiener laat helpen met het plannen van de reis, zal hij of zij zich meer betrokken voelen en begint de familievakantie op de juiste manier.

Kies verstandig uw bestemming.
Als je wilt ontspannen op het strand, maar je tiener in een speelhal wil rondhangen, is dit misschien het jaar voor een gezinscruise. Wil je een groepsreis vakantie proberen waar je tiener vrienden kan maken? Overweeg een all-inclusive familiereis voor tieners. Als uw tiener een avontuurlijke vakantie wil, maar u zich zorgen maakt over de kosten, overweeg dan een vakantie met een nationaal park en een plek waar je genoeg watersport kan doen. Snapt je het idee? Als u out-of-the-box denkt en elke mogelijke bestemming diepgaand onderzoekt voordat u kiest, is de kans groot dat aan de vakantieaanvragen van iedereen zal worden voldaan.

c700x420

Kinderen vermaken zich in een speelhal

 

Vind het juiste hotel.
Terwijl u aan de rand van de stad verblijft, bespaart u misschien een paar euro’s, maar als u veel bezienswaardigheden in de buurt van uw hotel heeft, bespaart u misschien wat ergernis. Je zult niet alleen de reis tussen de bezienswaardigheden verminderen, maar je tiener kan ook wat tijd nemen om de omgeving van het hotel te verkennen als je even een pauze nodig hebt.

 

Stel een budget in.
Op vakantie is het gemakkelijk om je budget op te blazen door allerlei souvenirs te kopen om de kinderen gelukkig te houden. Maar als je je tiener een budget geeft en hem of haar zelfs het geld wat niet opgemaakt wordt laat houden, zullen ze minder geneigd zijn om alles uit te geven aan souvenirs die je een week na thuiskomst onder zijn of haar bed vindt. Bovendien kan het hebben van een budget enkele onverwachte activiteiten mogelijk maken die het hele gezin gelukkig zullen maken!

 Geef je tiener ruimte.
Sla indien mogelijk aangrenzende kamers of kamers naast elkaar op. Als u een vakantiehuis huurt, zorg er dan voor dat uw tiener zijn eigen slaapkamer heeft. Tieners houden van hun privacy en voelen zich meer als de volwassenen die ze willen zijn wanneer ze hun eigen ruimte hebben.

 

Breng een vriend mee.
Reizen met een ander gezin heeft zijn voor- en nadelen – aan de ene kant kun je genieten van volwassen tijd terwijl de kinderen elkaar gezelschap houden, maar aan de andere kant moet je je aanpassen aan het idee van plezier van een andere familie. Een andere mogelijkheid is om je tiener een vriend mee te laten nemen op vakantie. Als het niet te duur is en de ouders van de vriend  gaan aan boord met dit idee, betekent het dat wanneer je tiener een vriend meeneemt, je misschien af en toe wat meer tijd voor jezelf hebt. Je kunt ook overwegen om ze het buddy-systeem te laten gebruiken om te genieten van een activiteit die losstaat van de groep ( ze lekker er alleen de op uit gaan, bijvoorbeeld naar het strand, waterpark of attractiepark ) – en misschien voor de paps en mams een luie dag op het strand of een spa-behandeling in een resort.

1 (2)

Neem een vriend(in) mee op vakantie

In de lucht

Blijf niet stilstaan.
Wanneer een woordenwisseling of puber-bui plaatst vindt (en dat gebeurt), probeer dan zo snel mogelijk verder te gaan. Hopelijk, hoe minder je er aandacht aan geeft, hoe minder je tiener hierin blijft hangen. Houd je snacks bij de hand.Je bent misschien bang dat je kleintjes tijdens het reizen snel honger zullen lijden, maar je tieners zijn degenen die kalm blijven als hun maag vol is. Breng wat fruit mee, zak met broodjes en misschien een paar zoete lekkernijen in het vliegtuig of in de auto. Je tiener zal je bedanken.

 

Geef prioriteit aan entertainment tijdens de vlucht.
Kies ervoor om te vliegen op een luchtvaartmaatschappij die wifi tijdens het vliegen aanbiedt, samen met de optie om films of tv-programma’s te kijken. Wanneer deze opties niet mogelijk zijn, is het op voorhand misschien handig enkele films of spelletjes te downloaden op een tablet, die je gedurende vlucht kunt bekijken of spelen.

teenagerwithunaccminors_band_950x700--upscale

Geef een Tiener wat te doen in het vliegtuig

 

Geef hun verantwoordelijkheden.
Tieners willen in eerste instantie misschien niet verantwoordelijkheden op zich nemen, maar als het erop aan komt groeien ze op tot volwassenen en staan ​​ze klaar om te helpen. Vraag je tiener om een ​​belangrijke taak te doen, zoals bijvoorbeeld een boodschap te laten doen, of drinken voor het hele gezin bestellen. De verantwoordelijkheid zal je tiener iets te doen geven voordat ze zich vervelen. Bovendien zullen ze zich meer een volwassene voelen.

Op de grond

 

Laat je tiener een activiteit kiezen.
Als het enige dat je tiener wil doen is, in een speelhal wil rondhangen of ontspannen op het strand, laat hem of haar het dan doen. Door hem of haar de vrijheid te geven om te kiezen, voelen ze zich speciaal. Eigenlijk zou iedereen in het gezin de kans moeten krijgen om tijdens de reis een activiteit te kiezen. Het is toch ieders vakantie.

Sla het alarm over.
Natuurlijk wil je het meeste uit je vakantie halen, maar voor je tiener is slapen misschien wel de vakantie die hij of zij nodig heeft. Stel geen alarm in voor het hele gezin. Laat uw tieners een beetje langer in de ochtenden slapen. Gebruik de tijd dat ze nog in bed liggen om de een bezienswaardigheid in de buurt te bekijken, of even dat leuke winkeltje eindje verderop in de straat te bezoeken,  of gezellig even lekker op een terrasje zitten bij je hotel, camping of op de Boulevard.

thumb

Laat wekkers achterwege