Kamperen

kamperen_tour_caravan_gezin_camping_ardennen
Of je nu kiest voor een vakantie dicht bij huis of juist ver weg, je kunt altijd nieuwe plekken ontdekken en je horizon verbreden. …
Dat maakt kamperen zo leuk. 

Gaan en staan waar je maar wilt.


 

Waarom kamperen ?

Wij Nederlanders zijn avontuurlijk en brengen graag onze vakantie door met vrienden en familie in een gezellige omgeving. We staan bekend als de kampeerexperts: we creëren altijd een persoonlijke en gastvrije omgeving op de campings. Afgestemd op onze Nederlandse levensstandaard, is luxe geen must tijdens het kamperen, maar wel een vakantie die zich richt op familie, vrienden, eten en muziek. Gevraagd naar hun voorliefde voor kamperen, zeggen veel Nederlanders dat kamperen over het algemeen een stressvrije en ‘makkelijke’ vakantie is, vooral als ze met kinderen reizen. Deze liefde voor vrijheid, spontaniteit, stressvrije vrijetijdsbesteding en het buitenleven is wat zoveel van ons drijft om te kiezen voor kamperen in onze vakanties.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat een land zo klein als Nederland beschikt over meer dan 845 officiële campingen. In Nederland is het verboden om te kamperen in niet specifiek aangewezen gebied als een ‘camping’. De meeste campingen, bevinden zich in landelijke of voorstedelijke gebieden en ‘zijn klein tot middelgroot met vaak alle basisvoorzieningen’. Maar soms vind je grotere Campings met een breder scala aan faciliteiten en activiteiten, zelfs gelegen in grote steden als Amsterdam.

 

Glamping 

Voor ons Nederlanders die misschiende iets meer de voorkeur hebben voor een luxere kampeervakantie, kunnen zelfs kiezen voor een glamping (dat wil zeggen glamoureuze kamperen). Volgens het woordenboek is het: een vorm van kamperen waarbij accommodatie en faciliteiten luxueuzer zijn dan die van traditioneel kamperen. Een glamping-site biedt u bijvoorbeeld een verblijf in een tipi, starcaravan, joert of lodge in het comfort van een bungalow of een pseudo-hotelkamer. De voorzieningen omvatten meestal zaken als wasruimtes eigen slaapkamers, stevige bedden en een keuken terwijl u toch de allerbelangrijkste toegang tot het buitenleven krijgt. Glamping biedt het gevoel van kamperen zonder te veel gedoe.

26D06FB205A64B09B47612A716AFEFA6

Meer informatie over Glamperen vindt je hier…