Populaire Vakantie gebieden Turkije

Turkije staat bij veel mensen bekend als een all inclusive bestemming en inderdaad, je vindt hier echt prachtige all-in hotels. Maar wist je dat het land veel meer te bieden heeft? Naast lekker eten, prachtige stranden en een warm zonnetje vind je hier ook ongerepte natuur, interessante cultuur en authentieke dorpen. Turkije is een super veelzijdige vakantiebestemming waar je zeker eens naartoe moet.


Egeïsche Kust, Turkse Riviera, Zee van Marmara of de Zuid Egeïsche Kust ? Kun je maar geen keuze maken ?

We snappen best dat het heel moeilijk is, om de juist vakantie bestemming uit te kiezen met zoveel prachtige mogelijkheden.
Speciaal voor U hebben wij de Vakantie gebieden hieronder beschreven. Zo weet U gelijk wat elk gebied voor U kan betekenen, of wat U er van kan verwachten. 

Egeische Kust 

De Egeïsche kust is prachtig met mooie baaien en schitterende natuur en ook voor cultuurliefhebbers is genoeg te zien. De bekendste vakantieplaatsen zijn Bodrum, Marmaris en Kusadasi en elk van deze plekken heeft uitgebreide toeristische voorzieningen.

Zowel strandliefhebbers, als natuur- en cultuurliefhebbers kunnen aan de Egeïsche kust aan hun trekken komen. Bovendien beschikken de grote vakantieoorden over alle gemakken die u tijdens uw vakantie wenst. De stranden liggen over het algemeen in baaien. Sommige bestaan uit kiezels en op andere plekken vindt u zandstranden. De stranden liggen vaak in een mooie natuurlijke omgeving met op de achtergrond naaldbossen en olijfgaarden.

Lees hier verder wat de Egeïsche Kust voor U als vakantie bestemming kan betekenen.

 

Turkse Riviera 

Een vakantie naar de Turkse Rivièra biedt een combinatie van natuur, cultuur en een heerlijk klimaat. Veel Nederlanders kiezen ervoor om in de zomermaanden all inclusive naar Turkije te vertrekken en hun vakantie aan één van de vele prachtige zandstranden van de Turkse kust door te brengen. De Turkse Rivièra is hier een bijzonder goede bestemming voor. Deze streek aan de Middellandse Zee bestrijkt het gebied vanaf Marmaris via Antalya helemaal naar Alanya.

Lees hier verder wat de Turkse Riviera voor U als vakantie bestemming kan betekenen.

 

Zee van Marmara

In het uiterste westen van Turkije ligt de Marmara-regio. Dit gebied grenst aan de Zee van Marmara, vandaar de naam. Het is de enige regio die gedeeltelijk op de Balkan ligt. De voornaamste reden om af te reizen naar de Marmara-regio is vanwege de miljoenenstad Istanbul die hier ligt. De stad van de Blauwe Moskee, de Galatatoren en de Hagia Sophia.

Lees hier verder wat de Zee van Marmara voor U als vakantie bestemming kan betekenen.

 


Zuid Egeïsche Kust

Het valt niet te ontkennen: de Zuid-Egeïsche Kust is met haar helderblauwe zee en begroeide bergen één van de mooiste stukjes van Turkije. Dankzij de stranden kun je simpelweg genieten van al dit moois. Ga je voor wat activiteit dan is er genoeg te zien en doen in deze badplaatsen aan de Zuid-Egeïsche Kust.

Lees hier verder wat de Zuid Egeïsche Kust voor U als vakantie bestemming kan betekenen.

Terug naar de hoofdpagina Turkije