contact@holidayforkids.nl

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
contact@holidayforkids.nl

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Alles wat je moet weten over Ibiza

Bij Ibiza denk je misschien aan feesten, een bruisend nachtleven en een vakantieplaats voor de jetset. Maar op vakantie naar Ibiza gaan, kan veel meer betekenen dan dat alleen. Het eiland heeft je meer te bieden dan alleen maar drank en hippe feesten. Ibiza heeft prachtige baaien, enorme boomgaarden, schilderachtige dorpjes en indrukwekkende zoutvlaktes waar je af en toe flamingo’s kunt spotten. En wat denk je van de stranden van Ibiza, de veel leuke terrassen en de hippiemarkten op Ibiza? Op vakantie op Ibiza kan je dus ook genieten van natuur en cultuur. Er is voor ieder wat wils.

Ibiza is een ideale bestemming voor een familievakantie dankzij het warme zonnige weer, zandstranden met kalme en ondiepe wateren en veel leuke activiteiten voor alle leeftijden. Het eiland is compact met slechts 600 m2, dus je kunt overal binnen een uur reizen. Het is ook veilig, schoon en er is een breed scala aan accommodaties in termen van zowel stijl als betaalbaarheid.

Spanje

Populaire bestemmingen op Ibiza

 Ibiza Stad                                    
Antoni de Portmany 
Santa Eularia des Riu                                                   
Cala de San Vicente
Es Canar                                                                         
Sant Carles de Peralta
Playa d’en Bossa

A must do

Bezienswaardigheden

Ibiza kenmerkt zich door de schilderachtige steden. In de steden zie je traditionele witte boerderijen afgewisseld met typische Spaanse huizen. Steden die zeker een bezoek waar zijn als je op vakantie naar Ibiza gaat zijn: Ibiza stad, Es Canar, Sant Antoni de Portmany en Sant Carles de Peralta, met de bekende hippiemarkt. Al deze steden hebben leuke bezienswaardigheden, terrassen, restaurantjes en kleine boetiekjes. Bezienswaardigheden op Ibiza die je zeker moet bezoeken zijn:

A Must See

San Antoni de Portmany

Kortweg San Antonio. Er wordt gezegd dat Colombus geboren zou zijn in dit oude vissersdorpje. Dit sprookjesachtige dorpje is hoe dan ook één van de mooiste bezienswaardigheden op Ibiza. De sfeervolle terrassen en restaurants maken San Antonio tot een gezellig dorp tijdens je vakantie op Ibiza. Deze westelijk gelegen plaats op het eiland Ibiza is niet langer een kleine vissersplaats te noemen. Sant Antoni de Portmany is uitgegroeid tot een stad die steeds meer toeristen aantrekt. Verwacht hier niet veel historische bezienswaardigheden. Behalve de veertiende eeuwse kerk van San Antonio aan de Plaça de s’Església zijn er nog enkele oude grotten en ‘het ei van Columbus’ te bezoeken en dan houdt het ver op. Een leuke tip is om de zon onder te zien gaan bij her beroemde Café del Mar of andere plekken aan het strand. Elke avond opnieuw is dit een zeer gezellig gebeuren, waarbij de sfeer bijzonder te noemen is.

A Must See

Es Vedra

Ten oosten van de kust van Ibiza ligt het kleine rotseiland Es Vedrá. Vanuit Ibiza gaan er bootexcursies naar deze beroemde plek. Er worden verschillende legendes verteld over Es Vedrá die gaan over Egyptenaren, sirenen en de verzonken stad Atlantis. Het eiland is eigenlijk een grote rots, die wordt omgeven door helder water. Durfals kunnen de rots van het eiland eventueel beklimmen voor een prachtig uitzicht. Samen met de andere rotseilanden Es Vedranrell en Els Illots de Ponent maakt Es Vedrá deel uit van een beschermd natuurgebied. Op en rondom de drie rotseilanden leven enkele zeldzame plant- en diersoorten.

A Must See

Las Salinas

Misschien wel een van de meest iconische stranden van Ibiza, Las Salinas is een lange uitgestrektheid van zacht goudkleurig zand omgeven door een natuurgebied met zandduinen, dennenbossen en spectaculaire zoutvlaktes. De zee is hier bijzonder zout, waardoor het ongelooflijk eenvoudig is om tijdens het zwemmen te blijven drijven.

A Must See

Breng een bezoekje aan een Hippie Markt

In de jaren zestig werd Ibiza overspoeld met hippies en kunstenaars. Mensen die toen de onderdrukte sfeer in Spanje ontvluchtten en hun vrijheid zochten op de het eiland. Hippies en kunstenaars genoten van het leven, van elkaar en van de stranden van Ibiza. Zij kwamen bij elkaar om te dansen, zingen, eten en te roken. Als toerist merk je nu niet veel meer van de hippies van toen, behalve op de hippiemarkten op Ibiza. Eén van de bekendste hippiemarkten op Ibiza is Las Dalias in hippiedorp Sant Carles de Peralta. Hier vind je iedere zaterdag hippies die allerlei spullen verkopen. Op vakantie naar Ibiza gaan, kan niet zonder een bezoek te brengen aan één van de vele markten op Ibiza. De ongedwongen sfeer en de kleurrijke hippies zorgen voor een heerlijk vakantiegevoel

A Must See

Cala Sant Vicent

In het noorden van het eiland Ibiza en ver weg van de drukte van Ibiza ligt Cala San Vicente, een plek waar je nog steeds de traditionele, onderscheidende lucht kunt ademen die het eiland Ibiza onderscheidt.

Ibiza

Klimaat

Het eiland Ibiza kent een mediterraan klimaat. Dat betekent dat het eiland warme zomers heeft en milde winters. In de zomer heeft het eiland veel zonuren en geen tot bijna geen neerslag. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden rond de 29°C. Dit zomerse weer maakt een vakantie op Ibiza erg populair! De temperatuur daalt in de wintermaanden naar zo’n 16°C. Mede door deze temperaturen is overwinteren op Ibiza erg in trek. Het klimaat op Ibiza zorgt ervoor dat er veel toeristen iedere zomer heerlijk genieten op de stranden op Ibiza.

Ibiza

Activiteiten die je kunt ondernemen

Op Ibiza zijn verschillende activiteiten mogelijk om je vakantie helemaal compleet te maken. Een lijst met de mooiste activiteiten vindt je hier. Hieronder staat de Top 3

A Must Do...

Ga een dagje naar een Waterpark

Verlaat Ibiza niet zonder het fantastische Aguamar Waterpark te bezoeken! Het park ligt in de stad Playa Den Bossa, Ibiza. Het ligt op slechts 10 minuten van de luchthaven en Ibiza-stad, of 15 minuten met de bus. Het is het grootste waterpark op het eiland. Het Aguamar Water Park is dagelijks geopend vanaf 1000 uur (10:00 uur) en u kunt het op elk moment van de dag op uw gemak bezoeken.

A Must Do

Fietsen & Wandelen

Om de natuurlijke schoonheid van de kust en het platteland te ontdekken, ga je op stap met de fiets of ga je lekker wandelen, dit kan ook met een georganiseerde groep en zie je de natuur van Ibiza in al zijn pracht, zowel wild als prachtig.

A Must Do

Snorkelen

Beleef fascinerende aquatische leven op Ibiza. Zwemmen tussen scholen van kleurrijke vissen, octopus, inktvis en andere lokale fauna. Snorkelen in turquoise wateren met grote zichtbaarheid en verwonderen over de grote verscheidenheid aan zeedieren die dit mediterrane eiland te bieden heeft.

Beste Reistijd Ibiza

De ideale reisperiode voor een vakantie naar Ibiza ligt erg aan je vakantiebesteding. Kom je naar Ibiza voor je rust en om lekker te ontspannen? Dan is het verstandig om niet in het hoogseizoen dit drukke eiland te bezoeken. In de maanden april, mei, september en oktober is het een stuk minder druk op het Spaanse eiland. Het weer is in deze maanden nog steeds erg aangenaam. De gemiddelde temperaturen kunnen nog steeds oplopen tot zo’n 25 °C. De zomermaanden juni, juli en augustus is qua temperatuur de ideale reisperiode voor een vakantie naar dit prachtige eiland. Maar bedenk je wel dat het deze maanden erg druk kan zijn.

Reisinformatie

Belangrijk om te weten

Reisdocumenten
Rijbewijs
Betalen op Ibiza
Huurauto boeken
Medische informatie
Veiligheid
Eten en drinken
De taal
Bevolking
Belangrijke Adressen en telefoonnummers Spanje

Persoondocumenten

 • Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist.

Visum

 • Voor Ibiza is geen visum nodig.

Reizen met minderjarige kinderen

 • Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.
 • Binnen de Schengenzone is het aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl. Denk ook aan de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming.

Bijzonderheden

 • De Nederlandse consulaten in Spanje verlenen geen diensten meer aan Nederlanders betreffende aanvragen voor paspoorten. Hiervoor kun je contact opnemen met de ambassade in Madrid. Aangeraden wordt altijd kopieën van belangrijke documenten bij zich te dragen. Bij diefstal of verlies van het paspoort kun je naast de aangifte bij de politie ook contact opnemen met de vervoers- of vliegmaatschappij. In geval van nood worden de kopieën van de documenten soms geaccepteerd voor de terugreis.
 • Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.

Lees hier de douaneregels voor Ibiza/Spanje

Auto of motor

 • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Spanje, ook bij het huren van een voertuig.
 • Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist.
 • Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

Bromfiets of snorfiets

 • Voor het besturen van brom- en snorfietsen is een rijbewijs vereist.

Overige voertuigen

 • Bijzondere voertuigen als speed-pedelecs, trikes, quads, tuktuks en dergelijke worden in de meeste landen bij een of meer van de bekende rijbewijscategorieën ondergebracht. Zo kan bijvoorbeeld een quad (in Nederland) zowel een bromfiets, een auto of een motor zijn, afhankelijk van de goedkeuring.
 • Binnen de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is er wat auto’s, motoren en bromfietsen betreft, geen verschil in rijbewijzen. In andere landen kunnen aan bijzondere voertuigen mogelijk andere rijbewijseisen worden gesteld dan in Nederland. Wij adviseren daarom ter plaatste bij de politie te informeren of je over het juiste rijbewijs beschikt.

Bijzonderheden

 • Deze informatie geldt voor Nederlands ingezetenen.

Bankpas

 • Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.
 • Gebruik van een bankpas is meestal gratis. Er geldt een limiet per dag.

Creditcard

 • Creditcards worden bij vrijwel alle hotels, restaurants, winkels en tankstations geaccepteerd.
 • Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard. Als de bank of creditcardmaatschappij een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van een creditcard bij kleine bedragen af te raden.
 • De ANWB-creditcard is de goedkoopste creditcard voor ANWB-leden, zie anwb.nl.

Geldautomaten

 • Spanje heeft voldoende geldautomaten (cajero automáticoredbancATM).
 • Actuele informatie over geldautomaten in een bepaalde plaats is onder meer te vinden op maestrocard.commastercard.nl of visa.com.

Fooien

 • Servicio oftewel bedieningsgeld is vaak inbegrepen op de hotel- of restaurantrekening. Een fooi van 5 % is gebruikelijk afhankelijk van het type restaurant. Rond het bedrag naar boven af of laat het kleine wisselgeld liggen.
 • Gidsen en parkeerwachters verwachten een fooi.
 • Bij taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Spanje is ongeveer gelijk met dat in Nederland. De munteenheid in Spanje is de euro.

 • Het wordt aangeraden om zeker in het hoogseizoen van tevoren en op tijd een huurauto te boeken.
 • Het kan bovendien voordeliger zijn om al voor de reis een huurauto te boeken.
 • Bij Hertz krijgen ANWB-leden 10 tot 15 procent korting op de huurtarieven. Ga voor meer informatie naar anwb.nl .
 • Het is ook mogelijk ‘all-inclusive’ een auto te huren in Spanje via Sunny Cars op anwb.nl

De gezondheidszorg in Ibiza/Spanje is goed geregeld. Er is een soort gelijk gezondheidssysteem als in Nederland. Dit betekent dat er een algemene openbare zorg is die voor iedereen toegankelijk is en een netwerk van particuliere zorgverzekeringsmaatschappijen. Voor Ibiza/Spanje zijn geen inentingen verplicht.

Neem altijd contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic voor actuele adviezen.

Het drinken van kraanwater wordt afgeraden.

Ibiza/Spanje is een veilig reisland maar pas wel op voor zakkenrollers

In totaal kennen de Spanjaarden vier eetmomenten. Er wordt twee keer ontbeten, dan is er de lunch, het tussendoortje en het avondeten. Naast de eetmomenten verschillen ook de tijden hiervan erg met die van Nederland.

De Spanjaarden ontbijten twee keer per dag. In de ochtend wordt er vaak koffie gedronken met daarbij een stuk brood en wat cakejes. Aan het einde van de ochtend eet men een omelet, brood, tortilla of toast met jam of chocoladepasta. Natuurlijk ontbreken de churro’s vaak niet tijdens het ontbijt.

De lunch is voor de Spanjaarden de belangrijkste maaltijd van de dag. Deze bestaat uit een warme maaltijd met drie gangen en wordt gehouden tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Als voorgerecht wordt er vaak een gevulde soep of een salade gegeten, het hoofdgerecht bestaat vaak uit vis of vlees met als bijgerecht rijst of salade en het nagerecht ontbreekt nagenoeg nooit. Daarna is het tijd voor de welbekende siësta.

Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is het tijd voor een tussendoortje. Deze bestaat vaak uit een zoete snack zoals een croissantje of gebak. Pas rond 22.00 uur start men met het avondeten. Er worden tapas, salades en sandwiches gegeten. Dit gaat vaak door tot 00.00 uur.

Ook heeft Spanje typisch Spaanse dranken zoals de welbekende Sangria en verschillende Spaanse wijnsoorten. Zo kun je genieten van de Spaanse sherry en de cava. Ook Tinto de Verano is een heerlijk drankje dat verkoelend werkt in de warme zomermaanden. Dit is een mix van rode wijn en koolzuurhoudend water of bitter lemon. Verder worden er in Spanje veel sappen, koffie en water gedronken.

De Spaanse taal heeft twee namen, namelijk Spaans en Castiliaans. Beide betekenen hetzelfde. In Spanje wordt gesproken in verschillende talen. In totaal zijn er vijf officiële talen en twee niet-officiële talen. De vijf officiële talen zijn Spaans, Catalaans, Galicisch, Baskisch en Aranees. De twee niet-officiële talen zijn Asturisch en Aragonees. De enige nationale taal is Spaans. De andere officiële talen zijn talen van autonome gemeenschappen. Ook wordt er best veel engels gesproken

De inwoners van dit afwisselende land bezitten een aangeboren vriendelijkheid en levenslust. Spanjaarden steken normaal gesproken net zoveel energie in werken als in genieten. Weinig Spanjaarden laten hun leven leiden door de klok. De dag duurt lang en heeft zelfs een woord, mardrugada, voor de tijd tussen middernacht en het aanbreken van de dag wanneer het in de steden nog steeds druk is op de straten. Spanjaarden houden van mensen om zich heen. In veel plaatsen hechten de mensen eraan om een avondwandeling te maken en zijn de straten vol flaneurs.

Het zal je maar overkomen, je paspoort kwijtraken op vakantie. Mocht er onverhoopt iets gebeuren in Ibiza/Spanje, dan weet je nu waar je terecht kunt.

Klik hier voor meer informatie

Zon & Strand Vakanties

Vakantie Huizen & Villa's

Last Minute

Fly & Drive

Bungalow & Vakantie Parken