Rondreis

De meeste ouders zijn het erover eens dat het soms al een hele missie is om de kinderen alleen maar uit bed te krijgen, aan te kleden en naar school te laten gaan. Dus het idee van een familie Rondreis voelt vaak aan als een “mission impossible”? Nou, dat hoeft het niet te zijn.

 


Nou, de dagen zijn al lang voorbij van het nemen van een soort “normale vakantie” als het om vakanties gaat, en een Rondreis met kinderen wordt dan ook steeds vaker genoemd. Meer en meer gezinnen nemen de beslissing om hun tv uit te zetten, het Playstation weg te halen en aan het avontuur van hun leven te beginnen. Natuurlijk zijn de omstandigheden van iedereen verschillend, maar als je nog een paar weken over hebt, is een Rondreis nog steeds een haalbare ambitie.

Met een zorgvuldige planning en goed deskundig advies van reisorganisaties, kan het een opwindende en vervullende realiteit zijn om met je familie een geweldige Rondreis op deze prachtige wereld af te leggen. Kinderen hebben hoeft niet te betekenen dat ze alle mogelijkheden voor avonturen opbergen totdat ze het nest hebben verlaten. Samen reizen is een ongelooflijk verrijkende ervaring voor het hele gezin, waardoor je herinneringen en gedeelde ervaringen hebt die je voor altijd bijblijven.

Er zullen altijd talloze redenen zijn waarom het nu niet het juiste moment is voor uw gezin om deze duik te nemen, maar hier zijn slechts enkele dwingende redenen die u kunnen overtuigen dat dit de beste tijd is.

  • Educatieve waarde – wat is een betere manier voor uw kinderen om meer te leren over andere culturen, talen, dieren in het wild en          natuurverschijnselen dan door ze zelf te ervaren? Als uw kinderen de leerplichtige leeftijd hebben bereikt, zijn veel scholen erg begripvol en      kunnen zij de educatieve voordelen van het ervaren van nieuwe plaatsen en verschillende manieren van leven waarderen (wanneer u tijdens schooltijden een rondreis zou willen maken bijvoorbeeld).
  • Samen zijn – Reizen wanneer kinderen nog jong zijn, is een unieke kans om samen wat tijd vrij te maken voordat de druk van examens en studies realiteit wordt. Niet alleen zal het een geweldige ervaring voor de kinderen zijn, maar dit soort reizen voegt ook een andere dimensie toe aan je ervaring; voor jezelf, maar ook voor je kind. Je ziet bijvoorbeeld een aantal ongelooflijke bezienswaardigheden door de ogen van je kind.
  • Quality Time en gedeelde ervaringen – reizen kan een onverslaanbare manier zijn om je als gezin te binden. Het zal zeker niet komen zonder onvermijdelijke stress zoals vertragingen op luchthavens, lange autoritten en ruzies over broertjes en zusjes; maar er is geen betere manier om je familie echt te leren kennen en je kinderen te laten ontwikkelen en groeien. Door te breken met de dagelijkse routine van het thuisleven, kun je ontspannen en genieten van elkaars gezelschap, en deel je enkele ervaringen waar je de rest van je leven graag aan terug zult denken.
  • Kosten – Het is goedkoper om met kinderen te reizen als ze jong zijn, omdat je korting krijgt op hun reiskosten. Als voorbeeld genomen,  vliegtickets waar dan ook ter wereld, krijgt uw kind tot twee jaar 90% korting op de prijs voor volwassenen (of reizen zelf gratis) , maar houd er rekening mee dat zij geen plaats krijgen voor deze prijs. Als ze 2-11 jaar oud zijn, krijgen ze vaak een korting van ongeveer 25% op het volwassenentarief. (afhankelijk van welke luchtvaartmaatschappij natuurlijk). Neem een kijkje op hun website als je hier meer informatie over zou willen weten.
  • Tijd om de balans op te maken – vooral in een tijd dat de economische situatie somber kan lijken, het nemen van een time-out om even weg te zijn van je een drukke levensstijl kan op zichzelf al van onschatbare waarde zijn.

Of u nu 100 of 500 km rijdt, u heeft volledige controle over waar u heen gaat en hoe u daar komt. Als je in een voertuig bent, kun je het platteland zien en plaatsen bezoeken die je normaal niet zou bezoeken. Avontuur ligt op de meest onverwachte plaatsen.

Het mooie aan een Rondreis is dat elke dag weer anders is. Morgen brengt nieuwe landschappen, nieuwe steden en nieuwe attracties. Dit is opwindend voor de kinderen en ouders, want elke dag wordt een nieuw avontuur. Het betekent ook dat u uw route zo meteen kunt wijzigen als u iets beters te doen vindt.

Een van de meest stressvolle delen van het reizen met een gezin is de vertrekdag. Hoe goed je alles ook gepland hebt, je voelt je altijd gehaast op zulke dagen. Is alles wel ingepakt, voeden, schoonmaken, aankleden – er is nooit een tekort aan dingen om te doen (en dat is zelfs voordat je jezelf gaat klaarmaken). Vliegtuigen en treinen wachten niet op niet-tijdige gezinnen, dus en beginnen vaak enkele uren voor vertrek al met het “het proces”.

Met een Rondreis kunt u in uw eigen tempo bepalen en de onnodige stress verwijderen die gepaard gaat met de strikte vertrektijden. Je kunt stops verwijderen, of stops toevoegen. .Je kan zelfs nog besluiten om na het ontbijt die ene bezienswaardigheid te gaan bekijken waar de dag daarvoor geen tijd meer voor was in plaats van op de weg te gaan

Kinderen zijn niet anders. Ze hebben af en toe een pauze nodig van hun stil zitten, ze moeten hun benen kunnen strekken en een frisse neus kunnen halen. Het probleem is dat jonge kinderen een moeilijke tijd hebben om te begrijpen waarom ze niet kunnen opstaan en rondlopen of niet uit het vliegtuig stappen (wat natuurlijk niet gemakkelijk is om uit te leggen aan een tweejarig kind). Een Rondreis biedt u de mogelijkheid om te vertragen en zoveel pauzes te nemen als u nodig heeft, waardoor de reis voor iedereen aangenamer wordt

Rondreizen hoeven niet altijd epische lang te duren die weken in beslag neemt; soms is een 1 tot 3 weken of een paar uur van huis weg precies wat de dokter heeft voorgeschreven. America, Canada of zelf Nieuw Zeeland zijn prachtige landen om een rondreis te maken, ook al is het maar voor 3 weken. Bezoek 1 van America’s prachtige National Parken, of rij de meest gewilde Route 66, waarom ook niet. Maar wat dacht je van ons eigen Europa? Zie in een korte tijd zoveel mogelijk verschillende bezienswaardigheden in verschillende landen. Maak een lijstje wat je zoal graag wilt bezichtigen en maak je route… Ik weet zeker dat je een paar bestemmingen binnen een 3-5 uur rijden van je huis kan bedenken die “je altijd al hebt willen bezoeken”, maar nooit de tijd ervoor hebt gevonden. Waarom zou je van die stad / strand / of bezienswaardigheid niet je volgende avontuur maken?

De mentaliteit van een Rondreis biedt u de mogelijkheid om meer te reizen, omdat het een last-minute beslissing kan zijn die niet erg duur is, vooral als u van plan bent om te kamperen of met een camper u rondreis gaat maken.