contact@holidayforkids.nl

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
contact@holidayforkids.nl

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Sprookjescamping Animatie Programma

Sprookjes Camping

Animatie & Programma

0 t/m 3 jaar

Magische elfjes Club

Vermaak voor de allerkleinsten!

De ontdekkingsreis van je dreumes is begonnen. Hun wereld wordt steeds een beetje groter en wat is leuker dan spelenderwijs iets nieuws leren op een magische plek? Ons animatieteam organiseert activiteiten die goed passen bij de ontwikkelingsfase van deze kleintjes. Speciaal in het voor en naseizoen, tijdens de midweken en buiten de schoolvakanties en feestdagen om, is het volledige animatieprogramma gericht op kinderen tot en met 3 jaar. De Magische Elfjes kunnen bijvoorbeeld leren tellen met Wanda, knutselen tijdens Tati’s Kliederclub en genieten van een prachtige theatervoorstelling.

4 t/m 5 jaar

Ondeugende Beren Club

Animatie voor de ondeugende kinderen van 4 en 5 jaar

Voor alle kinderen van 4 en 5 jaar is er de Ondeugende Beren club. Mooie creaties maken of gewoon lekker genieten van de avonturen van de Sprookjesfiguren, aan alles wordt gedacht in het animatieprogramma voor deze club. De Ondeugende Beren kunnen bijvoorbeeld kijken naar een leuke poppenkastshow, meedoen met peuterzwemmen of lekker knutselen met Tati. Uiteraard is er iedere avond een prachtige theatershow waarin Hannah en haar Sprookjesvrienden hun avonturen laten zien. Kijk snel bij het animatieprogramma wat er voor jullie te doen is! 

6 t/m 7 jaar

Stoere Draken Club

De club voor stoere jongens en meisjes van 6 en 7 jaar

Niet voor niets is de Sprookjescamping dé Kindercamping van Nederland. Voor alle kinderen zijn er geweldige activiteiten en de Stoere Draken worden niet vergeten. Deze club is natuurlijk voor zowel jongens als meisjes. Tijdens de activiteiten krijgen jullie snel vriendjes en maken jullie zelf avonturen mee. Heerlijk buiten spelen met de activiteit waterpret (vergeet niet kleren aan te trekken die nat mogen worden), Sprookjesmonopoly en stoepkrijtgekte. Dit zijn zomaar een aantal activiteiten die er gedaan worden tijdens de magische vakantie op de Sprookjescamping.

8 t/m 10 jaar

Buddy's Club

De Buddy club voor alle kinderen van 8 jaar en ouder

De Buddy club is voor de dappere jongens en meisjes die van spelen en het beleven van avonturen houden. Jullie vinden het vast leuk om echte avonturen te beleven, lekker te sporten, samen te werken in een team en af en toe iets zelf te maken. Dit kan allemaal tijdens de activiteiten van de Buddy club. Wat dachten jullie van vlotten bouwen, het bos ontdekken of lekker voetballen? Dit zijn zomaar een aantal activiteiten die jullie kunnen gaan doen! 

De Sprokkel Plaats

Welkom in de Sprokkelplaats

Beleef de magie in de Sprokkelplaats, het theater & vermaak gebouw op de Sprookjescamping. Knutsel ’s morgens mee met Tati’s kliederclub of kom tijdens de Dag als het mag middag! Sluit je ’s avonds aan bij de stoet achter de BumpieJeep en ga naar binnen bij de Sprokkelplaats. De kinderen gaan in de knuffelkuil zitten, terwijl de ouders het verhaal volgen vanaf de bankjes rondom. Dan is het moment daar, de lichten verkleuren, de spots gaan aan en de Sprookjesfiguren komen eraan, zing mee en geniet mee, want in de Sprokkelplaats is het één groot feest.  

Knutselen in Tati’s kliederclub

Tati de toffe Toverfee is één van de tien Sprookjesfiguren die op de Sprookjescamping woont. Tati houdt van kliederen en knutselen in de Sprokkelplaats, samen met de jonge campinggasten. ’s Ochtends is de kliederclub open en wordt er wat moois gemaakt. De knutselaars delen we in naar leeftijdscategorie, want als je al negen bent kun je veel meer dan een kleintje van drie. Een knutseluur begint altijd met een verhaal. Aan de hand van dat verhaal gaan de kinderen vervolgens iets knutselen. Soms ook delen van decors of kleding voor de theatervoorstellingen. Dan ziet jullie kind zijn of haar werk op het podium terug. Zomaar in een professionele Sprokkelplaats theatershow!

Sprookjesfiguren

Hannah de Heldhaftige en haar Sprookjesvrienden

Dag als het mag! Mijn naam is Hannah en ik woon op het mooiste plekje namelijk op de Sprookjescamping. De meest geweldige kindercamping van Nederland! Ik woon hier niet alleen, maar met al mijn Sprookjesvrienden. Willen jullie weten hoe ik op dit prachtige plekje ben gekomen? Dan kun je hier mijn verhaal lezen en zelfs mijn Sprookjesvrienden ontmoeten. Tot gauw op de Sprookjescamping. Doeiouwekoei! 

Het verhaal van Hannah de Heldhaftige…..
Hannah de Heldhaftige

Er leefde eens een meisje en ze heette Hannah de Heldhaftige. Iedereen vond haar erg dapper en daarom werd ze Hannah de Heldhaftige genoemd. Omdat ze altijd al een prinses in een kasteel had willen zijn, besloot ze op een dag op zoek te gaan naar het mooiste plekje op de wereld. “Doeiouwekoei” zei Hannah tegen iedereen. Ze pakte haar Knuffelbeer Bumpie en ging op reis.

Tati

Onderweg kwam ze een toverfee tegen. “Ik ben Tati de toffe Toverfee” zei de fee. “Dag als het mag!” zei Hannah beleefd. “Ik ben Hannah en dit is Bumpie de Beer. Wij zoeken het mooiste plekje van de wereld. Kun jij ons helpen?” De Toverfee dacht diep na, zwaaide met haar toverstaf en deed een moeilijke spreuk. Er klonk een harde donderslag en plotseling was er rook. Daarna was het stil. Hannah keek om zich heen, maar er gebeurde niets. “Mijn toverspreuken lukken nog niet altijd,” verontschuldigde de toverfee zich, “maar ik weet nog wel een feeëndans”. En zo leerde Hannah een prachtige dans van de fee.

Maar Hannah moest verder op zoek. “Doeiouwekoei!” zei Hannah vrolijk en ging weer op pad. De toverfee moest lachen en zei: “Doeiouwekoei!”.

Droesem

Toen Hannah een heel stuk had gelopen, kwam ze een klein draakje tegen. “Dag, ik ben Droesem de Draak”, sprak het draakje.

“Ik word later een vuurspuwende draak”. “Dag als het mag!” zei Hannah. “Ik zoek het mooiste plekje van de wereld”. “Goh”, zei Droesem, “ik ken alleen de Drakengrotten, maar ik kan je wel een mooie schat laten zien”. “Dat is goed”, zei Hannah en samen gingen ze kijken. “Wat mooi” zei Hannah. “Je mag het aan niemand vertellen hoor”, fluisterde Droesem. “Afgesproken”, fluisterde Hannah. “Doeiouwekoei!” En op haar tenen sloop ze verder. Het draakje krabde achter zijn oor: “Doeiouwekoei?

Kabor

Toen Hannah verder liep, kwam ze in een donker woud, waar de bomen steeds kleiner werden, dit moet het Kabouterwoud zijn, dacht Hannah en riep: “Dag als het mag!, is daar iemand? “Plots stond er een klein mannetje met een groene muts. “Ik ben Kabor Kabouter. Wie zijn jullie?” “Ik ben Hannah en dit is Bumpie. Wij hebben honger.” “Dan zal ik paddenstoelensoep maken,” zei Kabor. Ze aten de soep uit hele kleine soepkommen, dus Hannah at wel 5 kommen leeg. “Ken jij het mooiste plekje van de wereld?” vroeg Hannah aan de kabouter. 

Hij schudde zijn puntmuts. “Nou in ieder geval bedankt voor de soep”, zei Hannah. “Doeiouwekoei!” Kabor Kabouter lachte: “Doeiouwekoei!”

Lodewijk

In de middag hoorde Hannah een prachtige stem. De stem was zo mooi, dat ze er verliefd op kon worden. Maar de stem hoorde bij een kikker met een kroontje. “Ik ben Lodewijk de Kikkerpins,” zei de kikker. “Ik ben eigenlijk een mooie prins. Ben jij een prinses?” “Dat weet ik niet”, zei Hannah. “Want”, zei de kikker, “als je me kust, verander ik in een prins.”Hannah kuste de kikker maar er gebeurde niets. “Jammer” zei Hannah, “jij bent geen echte prins, doeiouwekoei!”

Maartje 

Hannah liep verder en kwam bij een bloementuin. Daar stond een verlegen bloemetje en Hannah zei: “Dag als het mag!, weet jij waar het mooiste plekje van de wereld is?” Het bloempje zei verlegen; “Ik ben Maartje Mensbloem en ik ben nog nooit ergens anders geweest. Ik denk dat dit het mooiste plekje is.” Alle mensbloemen op het veld begonnen te kletsen over de mooie kleuren en heerlijke geuren van de bloementuin. Hannah moest toegeven dat het prachtig was, maar het was niet wat ze zocht. 

“Doeiouwekoei!” zei Hannah en liep verder. “Doeiouwekoei” klonk het in koor

Wanda

Aan het einde van de dag klopte Hannah aan bij de Elfentoren. 

Wanda de Waterelf deed open. “Dag als het mag” zei Hannah. “Wij zijn moe en willen graag slapen.” “Dat kan,” zei Wanda. Bumpie en Hannah vielen snel in slaap, toen de Waterelfen prachtige slaapmuziek speelden. De volgende dag gingen Hannah en Bumpie weer op pad en Wanda zei: “ik ken een verlaten kasteel, niet zo ver hier vandaan, het is niet mooi, maar het is wel een plekje”. “Dankjewel voor alles en Doeiouwekoei!” zei Hannah en ging weer dapper op pad.

Bumpie 

Niet veel later stond Hannah voor het verlaten kasteel. Mooi was het niet, maar ze sprak: “Dit wordt het mooiste plekje van de wereld”. Samen met Bumpie knapte ze het hele kasteel op en ’s avonds was ze klaar. Het zag er prachtig uit. Iedereen werd uitgenodigd voor een feestje in de Kasteelkeuken, de Waterelfen maakten muziek, Kabor Kabouter maakte heerlijke soep, Tati de Toffe Toverfee deed een toverdans en Maartje Mensbloem vertelde in geuren en kleuren over de bloementuin. Bumpie de Beer luisterde aandachtig. 

Hannah danste met Lodewijk de Kikkerprins. “Je zou een mooie prinses zijn,” zei de kikker. Het was voor iedereen een prachtig feest.

Botterbaas

“Zeg wat we moeten doen Hannah,” zeiden de vrienden bang.Hannah ging naar de Knuffelboom om raad te vragen. “Bevries de Botteriken met een moeilijke spreuk,” sprak de boom wijs en Hannah rende terug. Ze zette vlug de toverhoed van Tati de Toffe Toverfee op en sprak de allermoeilijkste spreuk die ze kende. En van het ene op het andere moment waren alle Botteriken bevroren en werd het weer rustig. De vrienden van Hannah waren gered. “Lang leve Hannah de Heldhaftige, ze is voor niemand bang,” zongen ze opgelucht. Hannah liep naar de arme Botterbaas die nu helemaal alleen was. Ze gaf hem een hand en lachte: “Doeiouwekoei!”

Op een morgen schrok Hannah wakker van veel lawaai bij de rivier. De Botteriken kwamen aan land. “Dit moet het mooiste plekje zijn!” riep de boze Botterbaas. Ze stapten woest uit hun boot en veroverden alles in het hele land, zelfs de drakenschat. Alles, behalve Hannah’s Kasteel. Iedereen vluchtte naar het kasteel.

Buddy 

Op een dag besluit een vriendelijke jongen, genaamd Boudewijn, ook wel “de heldhaftige”, zijn jonge zusje te gaan zoeken, die ooit vertrokken
was om het mooiste plekje van de wereld te vinden, maar waar hij al een lange tijd niets van heeft vernomen. Als snel belandt hij in Engeland, waar hij zijn onderkomen vindt bij een aardige Nanny, die in een prachtig herenhuis voor meerdere kinderen zorgt. Hier leert hij de engelse taal en wordt hij keurig opgevoed, waar hij later overal in de wereld zijn voordeel mee zal doen. De nanny zal later zeer beroemd blijken te zijn (MaryPoppins). De zoektocht vervolgt hij via omwegen naar Amerika, waar hij in New York uiteindelijk blijft hangen. Op één van de prachtige veldjes in Central Park ontmoet hij allerlei vrienden, die daar altijd samenkomen voor een potje honkbal. Hier ontdekt hij ook, dat het zijn zusje goed vergaat, en dat ze inderdaad het mooiste plekje heeft gevonden. Haar belevenissen worden hem verteld door een klein musje, dat er door zijn zusje op uit is gestuurd. 

De verhalen over allerlei rare sprookjesfiguren, neemt hij echter met een korreltje zout. Vanuit deze plek in Amerika helpt Boudewijn, die in Central Park al snel de naam Buddy Brave krijgt toegewezen, zijn Broadway vrienden met al hun problemen. Hij belandt hierdoor in de meest vreemde avonturen’ in de meest uiteenlopende delen van de wereld, maar doet zo een hoop mooie (levens)ervaringen op. Aan één van de verhalen houdt hij zijn trouwe vriend over, de (altijd) pratende Honkbal Buddyball.

.....Het einde