Wintersport

Heerlijk van een heuvel af skiën of sleeën is leuk, toch? Jazeker!
Het is dus begrijpelijk dat skiën en snowboarden uitgegroeid is tot een levenslange passie voor zovelen van ons. Voor degenen onder ons die kinderen hebben, is het even begrijpelijk om diezelfde passie aan hen door te geven


Met een ontzettend groot aanbod van faciliteiten die nu beschikbaar zijn in skigebieden, is er geen reden meer om het skiën in de wacht te zetten totdat de kinderen ouder zijn. Er zijn veel ontzettend veel resorts met zorg voor baby’s en peuters plus geweldige kinderclubs en skilessen beschikbaar in Europa, maar ook daarbuiten.

Iets voor het hele gezin

In tegenstelling tot andere vakanties waarbij de activiteiten duidelijk zijn verdeeld in die voor de kinderen en die voor de volwassenen, is skiën een van de weinige sporten die u samen als gezin kunt doen, ongeacht uw leeftijd.

De afgelopen jaren hebben ski gebieden hier in Europa hun focus verlegd naar gezinnen. Het resultaat is een uitbraak van goede skischolen, crèches voor kinderen en alternatieve sneeuwactiviteiten voor degenen die niet graag willen of durven te skiën. Sommige pakketreizen bieden bijvoorbeeld mooie deals aan wanneer je boekt met kinderen.

De sleutel tot een succesvolle, prettige en veilige skivakantie voor gezinnen is lessen nemen. Skischolen (of “sneeuwsportfaciliteiten” zoals velen nu worden genoemd) splitsen kinderen over het algemeen in groepen van 3-5 jaar en 6-14 jaar. De lessen zijn een mix van opvang en een introductie tot de sneeuw voor jonge kinderen, of snowboarden en geavanceerde vaardigheden voor de oudere kinderen. Terwijl sommige kinderen het idee vermijden om in een gestructureerde omgeving te zijn, genieten de meesten van de groepsactiviteiten en de kans om te skiën en warme chocolademelk te krijgen met kinderen van hun eigen leeftijd.

Het gaat er natuurlijk om plezier te hebben met elkaar

“Als je je eigen kind iets probeert te leren – hoe je een golfclub slingert of zwemt – gaat het meestal niet soepel. Het is daarom altijd beter om een ​​derde partij de kinderen te laten leren skiën, en de meeste kinderen geven er de voorkeur aan. ”
Terwijl de scholen de kinderen basisprincipes voor skiën leren, zoals sneeuwploegen en gewichtsoverdracht, gebeurt dit altijd op kinderlijke voorwaarden. De instructeurs worden voornamelijk vaak geselecteerd omdat ze kinderopvang of onderwijskwalificaties hebben.

Vaak hebben kinderen jonger dan 3 jaar meestal nog niet de kracht om te skiën, maar de meeste 3-4 jarigen kunnen dit wel binnen ongeveer vier dagen leren, afhankelijk van het kind natuurlijk. De meeste 5-6 jarigen kunnen op een helling skiën zonder hulp op de tweede dag, maar de voortgang hierin kan het beste een week voor worden gemeten. Kinderen van ongeveer 8-14 jaar oud kunnen meestal de basisvaardigheden opdoen tijdens de eerste of tweede les. Snowboarden wordt vaak aangeboden aan kinderen van 6 jaar en ouder, maar experts zeggen vaak dat het beter is om te wachten tot het kind 7-8 jaar oud is en sterkere benen heeft. Ook dit is natuurlijk weer verschillend per kind.

Het skiseizoen begint vaak eind november, begin december en loopt meestal tot maart of april ( als de weergoden gunstig gezind zijn natuurlijk ) . Maar als je geen genoeg krijgt van gezinsplezier in de sneeuw, dan heb je altijd nog Noorwegen, Zweden of Finland, hier lopen sommige ski seizoenen nog door tot mei of zelf juni. Noorwegen, Zweden & Finland zijn ook een sensationele gezinsbestemming voor een witte kerst.

Welke verblijf tijdens je Wintersport Vakantie ?

Dit hangt van veel dingen af – hoeveel geld je wilt uitgeven, de tijd van het jaar dat je van plan bent te gaan en je niveau van skiën of snowboarden. Als je een beginner bent, is het echt niet de moeite waard naar een resort met een grote naam en een groot skigebied te gaan, want je zult uiteindelijk een premie moeten betalen voor iets dat je niet volledig zult gebruiken. Plaatsen die goed zijn voor beginners, hebben over het algemeen beginnende hellingen in de buurt van het resort, bijvoorbeeld Alpbach in Oostenrijk en Passo Tonale in Italië met een speciaal kindergedeelte.

Denk er ook over na of je andere activiteiten naast skiën en snowboarden zou willen ervaren, zoals schaatsen, sneeuw-schoen-wandelen en vooral als je liever niet de hele dag op een heuvel bent. Denk aan Avoriaz met zijn grote tropische overdekte waterpark, het middeleeuwse stadje Ellmau in Oostenrijk en de skigebieden van Noorwegen, waar sleetochten, rodelen met huskies en sneeuwscooteren vaak worden aangeboden om de perfecte vakantie met meerdere activiteiten te creëren.

Beoordeel ook de leden van uw vakantiegroep, of het alleen jij en je gezin het zijn of een grotere groep met meerdere familieleden of vrienden. Als u kinderen meeneemt, zoek dan naar resorts die goed zijn voor gezinnen, die over het algemeen geweldige hellingen voor kleuters hebben en uitgebreide mogelijkheden hebben voor kinderopvang. Overweeg of je bij een gespecialiseerde familie-touroperator wilt boeken. Als je met een groep gaat die verschillende vaardigheidsniveaus heeft, kun je een resort goed vinden voor groepen met verschillende vaardigheden. Houd er rekening mee dat niet alle ski-in / ski-out accommodaties geschikt zijn voor beginners.

Andere voorkeuren die u moet overwegen om aan te geven of het landschap belangrijk voor u is. Sommige speciaal gebouwde resorts – meestal te vinden in Frankrijk – zijn niet zo mooi, maar zijn vaak hoog en sneeuwzeker en bieden gemakkelijke toegang tot hellingen vanuit uw accommodatie. Veel Oostenrijkse resorts zijn begonnen als valleidorpjes, dus hebben veel charme, maar kunnen lager in hoogte zijn (dus minder sneeuwzeker) en het kan langer duren om de hellingen boven te bereiken dan in speciaal gebouwde resorts. Plaatsen om te overwegen voor charme zijn Kitzbühel in Oostenrijk, St Martin de Belleville in Frankrijk en Cortina d’Ampezzo in Italië.

Hoe het beste te boeken

Er zijn talloze manieren om naar de bergen te gaan. Het gemakkelijkste is om bij een touroperator te boeken – deze bieden over het algemeen mooie complete Wintersport Vakantie pakketten aan. Dit is de beste optie voor first-timers omdat het de meest eenvoudige manier is en een goede prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

Als alternatief is er de mogelijkheid om elk aspect afzonderlijk te reserveren (dit kan soms wat geld besparen), eventueel inclusief uw vervoer (zoals bijvoorbeeld, vluchten, trein of veerboot als u van plan bent om niet met eigen vervoer te gaan), accommodatie en privétransfer of autoverhuur om bij het resort te komen vanaf de luchthaven of het treinstation. Autohuur is handig als u van plan bent om rond te reizen en een paar resorts in een gebied te bezoeken, maar vergeet niet om sneeuwkettingen of winterbanden te huren (ook als u met eigen vervoer gaat natuurlijk).